Легендарни Пеле у лошем стању, његова кћерка забринула све потресном објавом

ГС
Легендарни Пеле у лошем стању, његова кћерка забринула све потресном објавом

Бразилска фудбалска легенда Пеле Едсон Арантес до Наскименто неће бити отпуштен из болнице Алберт Енстеин у којој се налази на лијечењу рака дебелог цријева јер се његово стање погоршало.

Пеле неће бити премјештен на одјел интензивне његе, а из болнице су објавили како код 82-годишњака болест напредује те да му је потребна даљње лијечење како би се избјегли бубрежни и срчани проблеми.

Бразилац се посљедњу годину бори с раком дебелог цријева, а у болницу је примљен 29. новембра због прегледа и процјене даљњег лијечења.

Вијест о погоршању Пелеовог здравственог стања потврдиле су и његове кћерке које су путем Инстаграма поручиле да ће њихов отац Божић дочекати у болници.

"Наша прослава Божића је отказана. Одлучили смо тако у договору с лијечницима из неколико разлога. Било би боље да останемо сви заједно и да вјерујемо у помоћ коју нам пружају лијечници. Као и увијек, захвални смо вам за љубав и подршку коју нам пружате овдје у Бразилу и широм свијета. Ваша му подршка пуно значи, знамо да нисмо сами. Свима желимо да у здрављу и весељу проведу Божићне празнике", стоји у објави Кели Наскименто.

Пеле је био предводник једне од најбољих бразилских екипа у историји с којом је три пута освојио Свјетско првенство - 1958., 1962. и 1970. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана