Познати Колина о највећем тренутку каријере: Већ су славили титулу, а онда је услиједио шок и гробна тишина

ГС
Познати Колина о највећем тренутку каријере: Већ су славили титулу, а онда је услиједио шок и гробна тишина

Познати Италијан Пјерлуиђи Колина био је главни арбитар на много великих утакмица и свједочио је високим побједама, али једна утакмица и један детаљ су оставили посебна траг на њега.

Много легендарних сцена забиљежено је са ауторитативним Италијаном у главној улози, који је према мишљењу многих најбољи судија свих времена. Али када је упитан за највећи тренутак своје каријере, Колина је одабрао онај из 1999. године и финала Лиге првака. Тада су на Ноу Кампу играли Бајерн Минхен и Манчестер јунајтед. 

"Баварци" су водили двије минуте до краја, а онда је Јунајтед у судијској надокнади постигао два гола, преокренуо резултат и постао првак Европе.

"Биле су двије минуте до краја утакмице. Видио сам играче Бајерна на клупи за резерве како се спремају да славе титулу, навијачи на трибинама су били сретни што ће њихов тим бити освајач Лиге првака.

Одједном, Манчестер је постигао два гола у двије минуте и преокренуо резултат. Никад нећу заборавити како су из енглеског кллуба славили, бука је била невјероватна. С друге стране, на трибинама гдје су били Бајернови навијачи владала је тишина као на сахрани" присјетио се Колина.

Колина је испричао како су фудбалери Јунајтеда славили, а онда је видио играча Бајерна који је пао на земљу.

"Пришао сам му. Нисам знао шта друго да му кажем, него "устани и бори се, још увијек имаш 20 секунди". У том тренутку видио сам праву страну фудбала, живот и смрт на једном стадиону, људе који су луђачки славили и људе који су били очајни" рекао је Колина, преноси Аваз.

Иначе, Бајерн је повео у 6. минути преко Марија Баслера. "Баварци" су имали све у својим рукама, а онда шок у двије минуте. Прво је Теди Шерингем дао го у 91., да би онда Оле Гунар Солскјер у 93. погодио за велики преокрет "Црвених ђавола".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана