Леброн срушио Голден Стејт – 56 поена

Г.С.
Леброн срушио Голден Стејт – 56 поена

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса савладали су Голден Стејт 124:116, а меч са Вориорсима је обиљежио сјајни Леброн Џејмс.

Он је убацио 56 поена (19/31 из игре, 6/11 за три, 12/13 слободна бацања) за 38 и по минута на паркету, што значи да је 37-годишњи кошаркаш постигао готово половину поена своје екипе.

Џејмсова партија је уједно најбољи поентерски учинак у сезони било ког играча, а и његов лични рекорд од како је дрес Кливленда заменио за онај тима из Лос Анђелеса.

Постао је први играч у историји лиге који је имао меч са 50 или више поена прије 21 године живота и након 35, али му је зафалило четири поена да изједначи рекорд Кобија Брајанта по највећем броју поена који је играч старији од 35 година уписао. Подсјетимо, Брајант је постигао 60 поена Јути у својој опроштајној утакмици.

Џејмс је сада уједно и други играч свих времена на листи оних који су одиграли највише минута у историји лиге, а Карим Абдул Џабар, који је на првом мјесту, му бежи око 3,5 хиљаде минута.

На овом мечу су га пратили Расел Вестбрук који је додао 20 поена, док је Кармело Ентони имао 14 уз одлучујућу тројку при крају меча.

Код противника је Стеф Кари убиљежио 30 поена, а Џордан Пул је имао 21. На мечу није наступио српски кошаркаш Немања Бјелица.

Са овим тријумфом Лејкерси су прекинули низ од четири узастопна пораза и стигли до 28 побједе у сезони, што је довољно за девету позицију на Западу.

Када су Вориорси у питању, очигледан је пад у форми с обзиром на то да је ово за њих био четврти пораз у низу. Међутим, њихова позиција је далеко сигурнија иако су изгубили друго мјесто на табели, те су сада трећи.

У другом сусрету вечери Далас, ослабљен неиграњем Луке Дончића, је у неизвесном мечу савладао Сакраменто 114:113.

Меч сезоне је одиграо Деарон Фокс који је исти завршио са 44 поена и шест асистенција, али то није било довољно за тријумф. Домантас Сабонис је додао 15 поена, 10 скокова и шест асистенција.

Са друге стране је стигао одговор у виду 36 поена Спенсера Динвидија, који је подјелио и седам асистенција.

Можда би Кингси стигли до побједе да је Фокс погодио оба слободна бацања при резултату 111:109 за противника. Са само једним убаченим, Маверикси су и даље били у предности, те самим тим и под мањим притиском да поентирају. Ипак, то је учинио Фини-Смит и на 3,8 секунди до краја погодио тројку.

Харисон Барнс није успио у наредном нападу да врати истом мјером, а све што је Холидеј могао јесте да врати лопту у кош након његовог промашаја и постави коначан резултат.

Далас је тренутно пети на Западу са 39 побједа, док је Сакраменто трећи отпозади са 24 тријумфа из 66 мечева, преноси Б92.

НБА, резултати:
Далас Маверикс - Сакраменто Кингс 114:113
Шарлот Хорнетс - Сан Антонио Спарс 123:117
Мемфис Гризлис - Орландо Меџик 124:96
Мајами Хит - Филаделфија 76ерс 99:82
Минесота Тимбервулвс - Портланд Трејлблејзерс 135:121

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана