Ле Гре се извинио Зидану: Зна колико га цијеним, као и сви Французи

Танјуг
Ле Гре се извинио Зидану: Зна колико га цијеним, као и сви Французи

ПАРИЗ - Предсједник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел ле Гре извинио се данас Зинедину Зидану због својих изјава о легендарном француском играчу и тренеру, преноси "Екип".

"Желио бих да се извиним због ових изјава које апсолутно не одражавају моје мишљење, нити моје поштовање према играчу какав је био и тренеру какав је постао", рекао је Ле Гре.

Реал тражиo да се предсједник Фудбалског савеза Француске Ле Гре извини Зидану

Челници мадридског Реала саопштили су данас да је предсједник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел ле Гре показао непоштовање према Зинедину Зидану изјавама да га не интересује гдје ће легендарни играч и тренер да настави каријеру.

Француски медији тврде да је Ле Гре у емисији Радија РМС Спорт "Бартоли тајм", коју води прослављена тенисерка Марион Бартоли, извријеђао Зидана.

"Зидан у Бразилу? Не занима ме. Он ради шта хоће, то није мој посао. Никада се нисам срео са њим. Нисмо се ни чули, не бих му се ни јавио на телефон да ме позове. Никада нисмо размишљали да се растанемо са селектором Дидијеом Дешаном", рекао је Ле Гре.

ФФФ је недавно продужио уговор са Дешаном до Мундијала 2026. године.

Изјаве предсједника ФФФ-а изазвале су талас критика у Француској, али и широм свијета.

На друштвеним мрежама, између осталих, огласили су се Килијан Мбапе, Франк Рибери, Јури Ђоркаеф, Ђибрил Сисе, бивши кошаркаш Флоран Пјетрус, али и француска министарка спорта Амели Удеа-Кастера и мадридски Реал.

"Реал жали због несрећних изјава предсједника Ле Греа о Зидану, једној од највећих легенди свјетског спорта. Ове ријечи указују на недостатак поштовања према једној од личности, којој се највише диве фудбалски навијачи широм свијета. Наш клуб очекује хитно извињење. Изјаве предсједника ФФФ су непримјерене и дисквалификују га, као оне које је дао о нашем капитену Кариму Бенземи", наводи се, између осталог, у саопштењу Реала.

Француска министарка спорта Амели Удеа-Кастера се извинила Зинедину Зидану.

"Нове изјаве испод појаса, са бонусом срамног непоштовања, које нас све вријеђа, према легенди фудбала и спорта. 'Предсједник' првог спортског савеза у Француској то не би смио да каже. Извњавам се због оваквих ријечи о Зинедину Зидану", написала је француска министарка на Твитеру.

Зидан (50) је у каријери играо за Кан, Бордо, Јувентус и Реал, а за репрезентацију Француске постигао је 31 гол на 108 мечева. Он је у два наврата био тренер Реала, а тренутно је без ангажмана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана