Лазар Копривица за “Глас”: Једва чекам да заиграм за Модричу

Дејан Кондић
Лазар Копривица за “Глас”: Једва чекам да заиграм за Модричу

МОДРИЧА - Бомба прелазног рока експлодирала је у Модричи. Можда и најзвучније име одбојкашке пијаце завршило је у редовима шампиона БиХ из 2006. године. Искусни примач сервиса Лазар Копривица (32) појачао је “жуто-плаву” чету.

Нешто велико спрема се у Модричи. Након Илије Катића, долазак некадашњег младог и А репрезентативца Србије само је почетак стварања екипе која би имала потенцијал да уздрма и водећу четворку, поручују из града одбојке. Искусни Копривица би, заједно са Катићем, требало вечерас од 18 часова (два сата касније Борац дочекује сарајевску Босну) да дебитује за Модричане, на домаћем терену против Босне из Калесије, у мечу другог кола Премијер лиге. Копривица за “Глас Српске” признаје да има и малу трему.

- Искрено, мој план је био иностранство пошто сам прошле године био у Ници. Неке понуде сам и одбио, а Модрича се појавила као супер опција, јер смо се договорили на тај неки “отворени уговор”, док се мени не појави нова опција за иностранство. А ако се то не деси, онда се може договарати и за даље. Људи из клуба су контактирали са мном и сви су стварно дивни. Саиграчи су ме такође сјајно примили, пресрећан сам. Договор је такав да ћу дан, два пред утакмице долазити и радити са екипом и одиграти утакмицу. У Београду свакако тренирам са Црвеном звездом, одржавам форму. Искрено, имам и неку врсту треме пред вечерашњу утакмицу, јер су овде и очекивања велика од мене, али и сам доста очекујем, лично, од себе. Премијер лигу БиХ знам само из приче, Модричанин Александар Околић ми је добар пријатељ, Тепић, који је играо овде пре двадесетак година, исто тако. Искрено, једва чекам да заиграм - рекао је Копривица.

Лазар је играчки стасао у Црвеној звезди, гдје је био и капитен. Један је од најтрофејнијих играча у историји београдског клуба са чак 11 освојених трофеја, од тога четири титуле првака државе, исто толико пута је освајао и Суперкуп Србије, док у Купу Србије има један трофеј мање.

- Период проведен у Звезди, поготово од те неке 2011. до 2015. године, где смо са клупе били предвођени прво Жељком Булатовићем па Душком Николићем, никад нећу заборавити. Били смо стварно доминантни и имали смо сјајну генерацију. То је била лепа одскочна даска за каснију интернационалну каријеру - истакао је Копривица.

Послије растанка са “црвено-бијелима” Копривица је играо у Француској, Румунији, Грчкој, Италији и на Кипру. Најљепше успомене га вежу за Ницу, посљедњу инострану дестинацију, али и Падову, са којом је својевремено заузео пето мјесто у најјачој лиги на свијету.

- Незаборавну сезону сам провео у Падови. То је један потпуно другачији ниво од свега претходно што сам видео у одбојци, светски крем. Лепо је било и са приватне стране, било нас је петорица, од дванаесторице, који смо причали српски, између осталих Драган Травица, наш Италијан. Сјајно смо сарађивали, пета позиција коју смо освојили била је изнад свих очекивања. То ми је била можда и најлепша година у каријери. Последње инострано искуство, Ница, исто је било за памћење. Француска лига је невероватно уједначена, нема фаворита. Циљ клуба је био опстанак, ми смо то лако остварили - нагласио је Копривица.

Поуздани примач у Србији је играо још и за крагујевачки Раднички, те Партизан, у којем је такође носио капитенску траку.

- Мени је била жеља да бар једну сезону одиграм у Партизану, или бар да завршим каријеру међу “црно-белима”, јер је то клуб за који навијам. Бојан Јанић ме је привукао да дођем у Хумску, где сам провео две године. Прве сезоне смо завршили као другопласирани регуларни део првенства. Корона је прекинула плеј-оф, а у другој смо у финалу плеј-офа поражени од Војводине, која је била стварно боља - закључио је Копривица.

Бразил

Копривица је биљежио значајне резултате и са млађим селекцијама Србије. Са јуниорском репрезентацијом има европску и свјетску бронзу, док је са селекцијом до 23 године освојио сребро на Свјетском првенству у Бразилу 2013. године.

- То је генерација 1991. годиште и млађи, 2009. године смо били европски вицешампиони, исте године смо били и светски шампиони, када смо победили Иран у финалу. Две године касније освојили смо бронзу на ЕП и СП. Те 2013. године у финалу СП, нажалост, у последњој утакмици наше генерације у млађим категоријама, поражени смо од домаћина Бразила са 3:2. Врло добро се сећам тог меча, у петом сету они су на 3:2 направили брејк и повели са 4:2. До краја сета играло се поен за поен и славили су са 15:13 у том тај-брејку. Било нам је баш тешко - рекао је Копривица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана