Лауреус: Ђоковић у ужем избору за спортисту године

Танјуг
Foto: Танјуг

ЛОНДОН - Први тенисер свијета Новак Ђоковић номинован је за најбољег спортисту у 2021. години у традиционалном избору Академије Лауреус.

Ђоковић је ово признање освајао четири пута у каријери, а како је саопштено уз њега у ужем избору су "свеже пензионисани" Том Брејди из НФЛ-а, фудбалер Бајерна из Минхена Роберт Левандовски, шампион у Формули 1 Макс Ферстапен, пливач Кејлеб Дресел и атлетичар Елијуд Кипчоге. Кандидаткиње у женској конкуренцији су аустралијска тенисерка Ешли Барти, фудбалерка Алексија Путељас, ателтичарке Илејн Томпсон Хера и Алисон Феликс и пливачице Ема Мекион и Кејти Ледек.

За најбољи тим конкуришу фудбалске репрезентације Аргентине и Италије, женски фудбалски тим Барселона, Мерцедес из Формуле 1, НБА лигаш Милвоки и кинеска олимпијска секција у скоковима у воду.

За повратника године номиновани су Симон Бајлс (гимнастика), Скај Браун (скејтборд), Марк Кавендиш (бициклизам), Том Дејли (скокови у воду), Марк Маркес (Мото ГП), Анемик ван Влојтен (бициклизам). За пробој године кандидати су Нераџ Чопра (атлетика), Данил Медведев (тенис), Педри (фудбал), Ема Радукану (тенис), Јулимар Рохас (атлетика), Ариарна Титмус (пливање). Награде ће бити додјељене на пролеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана