Лалатовић најављује повратак титуле у Републику Српску

ГС
Foto: MN press

Увелико се причало, шпекулисало, нагађало. Сада дилеме више нема. Ненад Лалатовић нови је тренер бањалучког Борца. Још зимус су бањалучким кулоарима кренуле приче око доласка темпераментног стратега на клупу клуба из Платонове улице, али су наде врло брзо распршене будући да се млади тренер одлучио за Крагујевац и Раднички. Оставио је тим са Чика Даче у Суперлиги и кренуо у потрагу за новим ангажманом.

Није се дуго чекало, а путеви са Бањалуком опет су се укрстили.

Иако се из његове изјаве непосредно после избореног опстанка са Радничким могло наслутити да ће га пут однијети много даље од БиХ, сада ће своје тренерско знање показати и на премијерлигашким теренима.

"Сигурно је да је велики изазов радити у великом клубу као што је Борац из Бањалуке. То је Република Српска, наш народ и знам да је клуб са великом традицијом којег људи обожавају. То је уређена земља и Борац жели да врати титулу у Републику Српску, што је мени битно. Босанска лига је јако добра. Морам да похвалим све клубове и Жељу, и Сарајево, Вележ, Тузла Сити, Зрињски, сви имају добре играче и оно што ја волим - на свим стадионима је врела атмосфера“, истакао је Ненад Лалатовић у изјави за Мондо.

Велики је број клубова које је Лалатовић тренирао у Србији, а истакао је да му се у новом окружењу свиђа до што је неизвесност у борби за титулу већа.

"Јако је квалитетна лига, попут наше у Србији, али оно што ми се свиђа - јер овде Звезда и Партизан скоро не могу да изгубе утакмицу - у Премијер лиги свако сваког може да победи. Никад се не зна ко ће да освоји титулу и то је оно што ми се свиђа".

Да се већ од старта максимално озбиљно латио посла, показује и чињеница да су већ започете промене играчког, али и стручног кадра. Досадашњи тренер Томислав Ивковић и његов помоћник Армандо Марензи више нису у клубу, иако је било најављено да ће Ивковић остати да ради на функцији спортског директора. Одрешене руке су добили нападач Панајотис Мораитис, те крилни играч Ферхад Ајаз, а на излазним вратима су и Горан Бркић и Анте Живковић.

Увелико се говори да ће Лалатовић пут Бањалуке са собом повести двојац бекова, Николу Андрића који је претходну сезону играо у Радничком из Крагујевца, те Милана Спрема који је у минулој сезони наступао за Напредак из Крушевца.

На листи жеља су и некадашњи везиста Партизана, прошле сезоне новосадског пролетера Никола Нинковић, као и везиста Црвене звезде Ибрахим Мустафа.

"Моје жеље јесу и Нинковић и Мустафа... Већ сам обавио разговор са (Звезданом) Терзићем и он ми је рекао да Мустафа мора да обави припреме са Црвеном звездом. Хтео сам и (Сашу) Јовановића, али он је у преговорима са ТСЦ-ом, видећемо шта може да се доведе. Када бих довео у Борац и Мустафу и Јовановића били бисмо доминантни, али то је јако тешко, зато што Јовановић већ преговара, а Мустафа иде на припреме са Звездом. Андрић је исто моја жеља, Нинковић исто, он ће преговарати са клубом па ћемо видети. Али сматрам да морамо да се појача екипа, да Борац буде бољи него ове сезоне. Борац је био трећи, гледао сам доста њихових утакмица. Желим да играмо бољи, агресивнији фудбал и да се у сваком тренутку зна ко шта ради и да направимо резултат. Желимо да освојимо један од трофеја", истакао је Лалатовић у разговору за Мондо.

Темпераментни тренер открио је, такође, да је имао понуде из Саудијске Арабије, али је на евентуални ангажман морао да чека до 1. јула, што је одбио и одлучио да прихвати позив Бањалучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана