Куваља: Вучић и Додик заслужни за Свесрпски сабор

Д.К.
Foto: Г.С.

СОМБОР – Први човјек трке „Београд Бањалука“ Владимир Куваља присуствовао је отварању 63. издања међународне бицилистичке „Трке кроз Србију“.

Он се заједно са Даном Бастом, покрајинским секретаром за спорт, градоначелником Сомбора Антонијом Ратковићем и предсједником Бикцилистичког савеза Србије Душаном Гојићем обратио на отварању трке. 

Куваља је поручио да Србија и Српска никада нису боље и интензивније сарађивали, прије свега захваљујући предсједницима Александру Вучићу и Милораду Додику, али и свима онима који свакодневно чувају и граде ту сарадњу кроз разне области, а један од најбољих примјера је и трка „Београд Бањалука“, као и „Трка кроз Србију“, која је, док је Куваља био на њеном челу, стартовала из Источног Сарајева. 

Актуелни први човјек српског савеза Душан Гојић и предсједник БС Војводине Иван Арпаш су задовољни сарадњом са Куваљом и навели су да ће подржати сваки вид сарадње са Републиком Српском. 

- Свесрпски сабор је основа сарадње, али ми смо један народ са заједничким циљем. Доказ за нашу братску љубав није нити један папир, али напори које су уложили наши предсједници Додик и Вучић да та сарадња буде још чвршћа и интензивнија резултирала је организацијом Свесрпског сабора и рушењем свих граница измедју Србије и Српске - нагласио је Куваља.  

Куваља се захвалио градоначелнику Сомбора, господину Антонију Ратковићу, који је био домаћин овог догадјаја.

Челни човјек БС Републике Српске је указао да Србија мора бити поносна на људе попут градоначелника Сомбора и покрајинског секретара за спорт, људе који разумију потребе народа и важност сарадње Србије и Српске. 

„Трка кроз Србију“ кренула је из Сомбора у својој првој етапи и завршава се у Новом Саду, гдје ће се Куваља састати са Огњеном Цвјетичанином, секретаром у Министарству спорта Србије, односно некадашњим првим човјеком спорта града Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана