Куваља: Почиње сарадња спортских савеза Русије и Српске

ГС
Foto: Архива

БЕОГРАД- Директор бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља изјавио је да ће сарадња спортских савеза Русије и Републике Српске кроз заједничка такмичења, припреме, тренинге, кампове и размјену тренерског искуства заживјети у најкраћем могућем року.

"Ово је велики корак. Као бивши спортиста одлично знам да су тренинзи и припреме са бољим од себе најкраћи пут за поправљање сопствених перформанси. Имати привилегију да тренирате са најбољим, а Руси то јесу. Очекујем да већ до краја године почне размјена спортиста из свих грана" изјавио је Куваља за Вечерње новости.

Он је почетком октобра учествовао на Међународном форуму спорта у руском граду Кемерово, био је један од говорника на скупу од 2.500 људи, обратио на српском језику, а потом је разговарао са водећим људима руског спорта.

Подршку за овај пројекат добио је и од предсједника Српске Милорада Додика.

"Познато је колико Додик воли спорт и колико се залаже за спортисте. Такође, његов однос и политика према Русији отворили су нам многа врата. Исто је и у Србији, чији спорт је значајно напредовао од доласка Александра Вучића", нагласио је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана