Куваља на трци око Бугарске: Важни састанци за развој бициклизма у региону

Д. Р.
Куваља на трци око Бугарске: Важни састанци за развој бициклизма у региону

БАЊАЛУКА - Предсједник Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља отпутовао је на „Трку око Бугарске“ током које ће обавити низ састанака са челним људима овог догађаја, тамошњег бициклистичког савеза, али и људи из министарства спорта.

-Као земља у којој бициклизам има дугу традицију о чему свједочи и 69. издање трке, Бугарска је врло важна чланица савеза балканских земаља - рекао је Куваља, који је прије неколико година био на челу ове трке.

- Имамо одличне односе са руководством Бициклистичког савеза Бугарске предвођеним предсједником Драгомиром Коузовим и спремни смо да заједно радимо на развоју бициклизма у овом региону. Овај спорт је све популарнији на Балкану, имамо и све више такмичара који могу да се носе са најбољим на свијету, а посебно сам срећан што професионалне трке на Балкану опстају, чак и напредују у овим тешким временима. Бугарска је једна од перјаница тог развоја и сигуран сам да остале земље могу доста да науче од наших пријетаља који готово седам деценија организују трку - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана