Куртешова наставила сјајан низ успјеха: Сребро златног сјаја

Д.Д.
Куртешова наставила сјајан низ успјеха: Сребро златног сјаја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Каратисткиња Славије Марина Куртеш освојила је сребро на Свјетском првенству за млађе сениоре у Венецији и тако наставила низ успјеха.

Млада такмичарка је још једном показала да је пред њом сјајна будућност. Куртешова је у категорији до 68 килограма имала веома тежак жријеб, али је доказала квалитет. Остварила је пет побједа до финала, а онда заустављена од актуелне свјетске шампионке Талије Сомбе.

- Од почетка августа су трајале припреме за Свјетско првенство, тако да сам била потпуно спремна. Имала сам наступ у Салцбургу у сениорској конкуренцији и иако сам поражена у другом колу нисам психички пала. Надала сам се медаљи иако је конкуренција била сјајна, чак 55 такмичарки и имала сам тежак жријеб. На путу до финала имала сам афричку шампионку Мајар Теонелабдин из Египта и вицешампионку свијета Ану Пио Десидерио. Све су то били тешки мечеви у којима смо славили са поеном разлике. У финалу је пресудило искуство. Имала сам предност 13 секунди прије краја. Францускиња Сомбе има више искуства на великим такмичењима, члан је сениорске репрезентације и то је показала. Ипак, веома сам задовољна. Пресрећна сам због сребра и ово ће ми бити додатни мотив за наставак каријере - истакла је Марина Куртеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана