Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању

Срна
Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању

БАЊАЛУКА - Каратисткиња Марина Куртеш оцијенила је да је велика мотивација и част то што је као капитен репрезентације Републике Српске носила заставу Српске на церемонији отварања спортских игара БРИКС-а у Казању.

"Емоције су огромне и осјећај невјероватан. Први пут у историји представљамо Републику Српску на овако великом догађају и то се ријечима не може описати", поручила је Куртешова.

Она је истакла да је учешће на спортским играма у Руској Федерацији велика мотивација за будућа такмичења.

Куртешова је додала да она и њене колеге имају велике резултате иза себе.

"Лично наступам у категорији сениорки до 68 килограма. Велике су медаље иза мене, али и очекивања", нагласила је Куртешова.

Почињу Игре БРИКС-а: Српску представљају 64 спортиста (VIDEO)

Члан репрезентације Српске, каратиста Павле Дујаковић рекао је да је карате репрезентација, осим индивидуалних, имала и додатне припреме, те да су спремни да се максимално посвете такмичењу.

"Од каратиста у Српској се највише очекује. Велика је част што смо у репрезентацији и ово је велика ствар за Српску", навео је Дујаковић и додао да за успјех на спортским играма у Казању каратисти из Српске морају бити убједљиво бољи од осталих такмичара.

Спортске игре БРИКС-а на којима наступа и репрезентација Републике Српске отворене су вечерас у руском граду Казању и трајаће до 23. јуна, а учешће на овом респектабилном такмичењу потврдило је 97 земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана