Куриозитет “Фудбал френдса”: Звездин доктор заштитно лице

Срна
Куриозитет “Фудбал френдса”: Звездин доктор заштитно лице

ФОЧА - За 16 година постојања “Фудбал френдса” у Фочи су се измијењале генерације младих играча Црвене звезде, а међу њима једини стални члан је доктор Ратко Тодоровић, за којег се може рећи да је заштитно лице овог турнира.

Овај седамдесетогодишњи пуковник у пензији, који је радни вијек провео на Војномедицинској академији у Београду, није прескочио ниједан “Фудбал френдс”, од првог 2005. до овогодишњег, који је одржан протеклог викенда.

- Био ми је ово 16. долазак на турнир у Фочу, који је за мене један од најљепших међународних турнира, на којем су учествовале многе европске екипе, међу њима и Њукасл. Требао сам да будем у Москви са првим женским тимом Црвене звезде, међутим, изабрао сам Фочу, јер је волим, волим ове људе овдје - рекао је Тодоровић.

Омиљени гост “Фудбал френдса” каже да су на терену у Фочи играли бројни, касније ће се испоставити, врхунски фудбалери.

- Међу њима су били Лука Јовић, Дејан Јовељић, Марко Грујић, Мијат Гаћиновић и многи други који данас играју у познатим европским клубовима - истакао је Тодоровић.

Много га је обрадовало издавање монографије о првих 15 година турнира, аутора Зорана Аврамовића.

Тодоровић је предсједник Љекарске комисије ФК Црвена звезда, љекар првог женског тима већ 12 година и љекар Звездиних ветерана, а са омладинцима је на турнирима и припремама, по потреби и на лигашким утакмицама. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана