Купусовић промијенио клуб: Нисам пристао на уцјене

Д. К.
Купусовић промијенио клуб: Нисам пристао на уцјене

БАЊАЛУКА - Један од најбољих бициклиста Републике Српске Ђорђе Купусовић одлучио је да са још неколико колега да напусти свој дојучерашњи клуб „БН Сајкинг тим“, због како каже, неслагања да политиком коју воде челници клуба из Бијељине, па чак и уцјенама са којим су се суочавали.

– Политика Бициклистичког савеза Републике Српске је била да локални такмичари наступају за локалне клубове како би се бициклизам равномјерно развијао на територији цијеле Српске. Ипак, заједно са већином клупских другова одлучио сам да напустим матични клуб послије шест мјесеци, јер се нисмо слагали са политиком коју води руководство клуба, а коју им намећу колеге из ФБиХ. Били смо чак условљавани да одајемо почаст на оним мјестима гдје је наш народ карактерисан као агресор, да вијенце полажемо на шехидска гробља и да се повинујемо одлукама онима који раде против нашег народа. Поносан сам што са Србин, што браним боје Републике Српске, тако да не желим да подржим одлуке које нису у интересу бициклизма у Републици Српској – истакао је Купусовић.

Он је прије десетак дана постао члан најбољег клуба у Српској, бањалучког БСК-а и већ се окитио титулом шампиона Републике Српске и БиХ у хронометру и на друмској трци.

– Чим се појавила могућност да наступам за БСК нисам се премишљао. То је најјачи клуб у Српској и БиХ, много пажње посвећено је млађим такмичарима, па сматрам да је ово права средина за мој даљи напредак – рекао је Купусовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана