Куп Републике Српске: Козара и Рудар освојили пехар

Г.С.
Куп Републике Српске: Козара и Рудар освојили пехар

БАЊАЛУКА - Куглашице Козаре и куглаши Рудар Приједора освојили су Куп Републике Српске и тако дошли до трофеја у овом такмичењу.

Куглашице из Градишке које је предводила Татјана Злојутро која је била најбоља у екипи са оборених 548 чуњева биле су најбоље на финалном турниру који је одржан  у Бањалуци. Овом титулом ЖКК Козара из Градишке се окитила трећи пут.

Друго мјесто освојила је екипа ЖКК Врбас која је остварила цифру од 2.945 чуњева, а најбоља играчица из редова Врбаса који има једну титулу освајача Купа била је Едина Ковачевић која је оборила 551 чуњ, што је уједно и најбољи резултат. Треће мјесто освојила је екипа Кастела која је имала 15 чуњева мање од другопласираног Врбаса.

У мушкој конкуренцији било је такође веома узбудљиво, а на крају трофеј је припао куглашима Рудар Приједора. Они су на финалном турниру оборили 3.538 чуњева.

Приједорчани су се по први пут окитили златом у овом такмичењу, а иза њих два чуња била је екипа КК Ада која је прошлогодишњи освајач овог трофеја. Треће мјесто припало је екипи Козаре са 3.512 оборених дрва док је четврта била екипа Рада из Брчког. Они су на крају оборили 3.427 чуњева.

Екипе Рудара и Аде су се пласирале на финални турнир Купа Босне и Херцеговине, а одмјериће снаге са Посушјем односно Слободом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана