Куп Републике Српске: Борац одбранио трофеј

М.З.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца одбранили су трофеј побједника Купа Републике Српске након што су у финалном одмјеравању снага 30. јубиларног издања надиграли Будућност БН резултатом 71:65.

Овим пехаром Бањалучани су стекли право да другу годину заредом наступе на завршном турниру Купа БиХ "Мирза Делибашић" који ће наредног викенда бити одржан у Сарајеву.

Полуфиналисти су већ познати па ће у суботу од 17 часова играти Борац - Игокеа (која брани титулу) док ће се од 20 сати састати домаћин Босна и Широки.

С друге стране Будућност није успјела да дође до свог првог пехара у Купу и комплетира трофеје јер је прошле сезоне први пут постала шампион Српске.

Борац је боље отворио утакмицу и након три минута водио са 8:2, да би потом Бијељинци узвратили серијом 8:1, углавном преко Војина Илића те стигли до предности10:9.

Предност на страну "црвено-плавих" вратио је тројком Борис Драгојевић што је био први погођен шут ван линије 6,75 метара из четири покушаја.

Током првих десет минута играло се кош за кош и ниједна екипа није успијевала да стекне резултатску предност.

Иако је Борац губио на самом почетку друге четвртине, врло брзо је вратио предност која је расла из минута у минут.

Бањалучанима је прорадио шут за три поена, у којем је предњачио Џерон Мартин са три погођене тројке.

Предност од десет поена Борац је стекао у посљедњем минуту другог периода када је јан Ребец погоидио тројку са десет метара, а у посљедњим секундама Амсал Делалић био прецизан за великих плус 12, што је била највећа предност до тада.

Друго полувријеме донијело је агресивнију одбрану екипе из Бијељине која је серијом 10:0 пришла Бањалучанима на само четири поена заостатка (40:36), а што је прекинуо Александар Ланговић.

Домаћег тима као да није било на паркету који се и даље ослањао на шут из даљине, али их је он издао у овом периоду.

Изабраници тренера Јосипа Панџе лагано су топили предност домаћег тима те у 27. минуту пришли на поена заостатка (42:41), да би тројком Миливоја Божовића повели са 46:44.

Узватио му је Вук Бошковић па су домаћи пред посљедњих десет минута имали само поен предности. Са двије тројке пулени Зорана Кашћелана отворили су посљедњи период и у њему имали контролу игре и резултата.

Трудили су се гости да стигну, увијек били близу, али нису успјели док је одлучујућу тројку на 23 секунде прије краја погодио Амсал Делалић за 70:65, што су домаћи сачували до краја.

 

БОРАЦ 71 БУДУЋНОСТ 65 (14:14, 24:12, 9:20, 24:19)

Дворана: "Борик" у Бањалуци.

Гледалаца: 400 Судије: Бојан Јованић, Горан Стојанчевић, Данијел Папаз.

БОРАЦ: Џерон 14, Ланговић 13, Лакић, Ребец 3, Танасковић 15, Драгојевић 6, Гаврић 2, Симић 5, Бошковић 3, Делалић 10, Рељић. Тренер: Зоран Кашћелан.

БУДУЋНОСТ: Захирагић 2, Дедајић, Илић 14, Божовић 21, Џафић 4, Јовановић 10, Гутаљ, Пељто 11, Еркић 2, Сикираш 1, Пиргић, Кајмаковић. Тренер: Јосип Панџа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана