КСС: Соња Васић и Никола Јокић најбољи у 2021.

Танјуг
КСС: Соња Васић и Никола Јокић најбољи у 2021.

БЕОГРАД- Соња Васић проглашена је за најбољу кошаркашицу, а Никола Јокић за најбољег кошаркаша Србије у протеклој 2021 години, у традиционалном избору Кошаркашког савеза Србије (КС С).

КСС данас је традиционално прогласио најуспjешније у претходној години према избору новинара, а Васић и Јокић добили су највише гласова од представника спортских редакција.

Специјална награда припала је мушкој репрезентацији у баскету, овајачу злата на ЕП и олимпијске бронзе, а друга је отишла кошаркашицама Србије, шампионкама Европе.

Соња Васић у години иза нас завршила је играчку каријеру, освајањем титуле шампиона Европе са репрезентацијом, избором у идеалну петорку турнира Европског првенства, МВП признањем и четвртим мjестом на Олимпијским играма у Токију, а све то било је довољно да у гласању заврши испред нове капитенке Тине Крајишник.

Центар Денвера, у 2021. години постао је први Србин који је проглашен за најкориснијег кошаркаша НБА лиге, освојио је највише гласова спотских новинара, док је на другом мjесту завршио играч Ефеса Васлије Мицић, освајач Еволиге и двоструки МВП такмичења.

Соњи Васић ово је било треће признаwе за најбољу играчицу, док је Никола Јокић најбољи у избору Кошаркашког савеза био и 2018. године.

Признања Соњи и Браниславу, оцу Николе Јокића, уручио предсjедник КСС Предраг Даниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана