Крупа без лиценце

Д. П.
Крупа без лиценце

САРАЈЕВО - Фудбалери Крупе играма на терену су више него заслужили пласман у елиту БиХ, али ипак наредне сезоне неће играти у Премијер лиги. “Глас Српске” сазнаје да шампион Републике Српске није добио лиценцу за такмичење и његово мјесто у жријебу за наредну сезону, који ће бити одржан 15. јуна, заузеће неко други.

Иако су предали комплетну документацију, клуб из кањона Тијесно на сједници Комисије за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ, одржаној у Сарајеву, није добио толико жељени комад папира. Разлог за недобијање лиценце је то што клуб у овом тренутку нема рефлекторе на стадиону, али ни потребан сертификат о вјештачкој трави на којој су играли прволигашке, а ранијих сезона и премијерлигашке утакмице. И док је проблем са сертификатом рјешив, очигледно је да није било гаранције да ће Крупа до почетка првенства бити у могућности да ријеши питање рефлектора.

На овој сједници прегледана је и достављена документација за добијање лиценце преостала три клуба из Републике Српске који су на табели Прве лиге заузели друго, треће, односно четврто мјесто. Све три клуба: добојска Слога, Слобода из Новог Града и Звијезда 09 добила су лиценцу, али се још не зна ко ће од њих играти у наредној сезони Премијер лиге која почиње 16. јула.

Ако је судити по пласману на табели, 12. мјесто у Премијер лиги требало би да буде резервисано за вицешампионе из Добоја, а да ли ће се то и десити, знаће се у понедјељак, 13. јула, када ће на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске бити донесена одлука ко ће у елиту БиХ.

На сједници Комисије та лиценцирање зелено свјетло добио је шампион Прве лиге ФБиХ Игман из Коњица. Њихов стадион не испуњава услове, али ће они своје утакмице као домаћини играти на стадиону Вележа у Мостару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана