Крстић није више потпредсједник Кошаркашког савеза Србије

М.З.
Крстић није више потпредсједник Кошаркашког савеза Србије

БЕОГРАД - Досадашњи потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Ненад Крстић, донио је одлуку да се из приватних разлога повуче са те функције.

Након дугог размишљања и неформалног наговјештаја такве одлуке још прије неколико мјесеци, прослављени репрезентативац и некадашњи капитен националног тима је данас и званично поднио оставку да мјесто потпредсједника КСС за мушку кошарку. 

"Желео бих да се захвалим свима у Савезу на указаном поверењу и изванредној сарадњи коју смо до сада имали. Ипак, услед приватних обавеза које ми сада већ одузимају превише времена, донео сам одлуку да се повучем са места потпредседника КСС и то место препустим неком другом. Овом приликом бих поручио да је за мене пре свега била част да након каријере професионалног играча служим нашој кошарци кроз рад у КСС и на тај начин овој игри вратим макар делић онога што ми је у животу дала" истакао је Крстић. 

Ненад Крстић је своју функционерску каријеру у Кошаркашком савезу Србије започео у августу 2019. године када је изабран на функцију директора млађих селекција. 

Од децембра 2020. до данас, Крстић је обављао функцију потпредсједника КСС за мушку кошарку. 

Као репрезентативац Србије,  Крстић је освојио двије сребрне медаље. Прву још 2009. године на Европском првенству у Пољској и другу 2014. године када је као капитен на Свјетском првенству у Шпанији предводио репрезентацију до финала. 

До заказивања нове Скупштине КСС и избора новог потредсједника, задужења која је имао Ненад Крстић, обављаће директор репрезентације Србије, Драган Тарлаћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана