Крстан Томић: Младост прави генералку клуба

Милан Зубовић
Крстан Томић: Младост прави генералку клуба

МРКОЊИЋ ГРАД - Руководство Младости нашло се у великим организационим проблемима након смрти директора клуба Миладина Рмуша средином прошлог маја.

Рмуш је био први оперативац екипе од 2015. године и према ријечима предсједника клуба Крстана Томића изузетно је тешко похватати све конце и ухватити се у коштац са проблемима. Упражњену функцију још нико није преузео, а већ има назнака ко би то могао да буде.

- Баш смо хендикепирани након трагичне смрти нашег Миладина која нас је избацила из колосијека и тешко прихватамо чињеницу да га више нема. Ипак, клуб мора да ради даље. Морамо направити генералку и кренути готово од нуле за шта ће нам бити потребно времена и енергије, јер нико од нас није био посвећен детаљима као Миладин. Тешко је наћи особу која ће га замијенити, али вјерујем да ћемо то успјешно завршити. У овом тренутку најближи томе је помоћни тренер Радан Гаврић који би могао да постане први оперативац клуба - рекао је Томић.

Тренер Владимир Радовановић и наредне сезоне предводиће Младост коју је преузео крајем прошлог фебруара када је замијенио Тихомира Мустапића и сачувао екипу у Лиги БиХ. Са радом, односно припремама за идућу сезону, требало би да крену крајем августа или почетком септембра.

- Задржаћемо Радовановића са којим треба да озваничимо продужетак сарадње. Рмуш се са њим већ раније све договорио па не желимо да нешто мијењамо. Још нисмо ријешили ко ће бити помоћни тренер којег тражимо - додао је Томић.

Пред управом и тренером је формирање играчког кадра.

- Наши млади играчи су ту и вјерујем да ће сва петорица да продуже сарадњу док Давид Маран има уговор, а преговарамо и са двојицом чланова из прошле сезоне јер желимо да остану са нама. Остала појачања тражићемо у договору са тренером - казао је Томић.

О амбицијама екипе у наредној сезони тешко је говорити у овом тренутку и све ће бити много јасније када крену припреме.

- Пред нама је 16 сезона заредом у Лиги БиХ и полако крећемо са предрадњама да бисмо што спремнији дочекали почетак такмичења. Почетни циљ је опстанак и што даље да догурамо у Купу Републике Српске. Још нисмо званично кренули са радом, али и то ћемо урадити у што скорије вријеме те смо у контакту са одређеним људима - додао је Томић.

Учинак

Прошлу сезону Младост је завршила на осмом мјесту табеле Лиге БиХ са осам побједа (пет на домаћем терену, три у гостима) и 14 пораза. Петопласирани Спарс побјегао им је чак седам побједа док су они за три тријумфа умакли Зрињском који је испао у нижи ранг. У два наврата везали су по двије побједе, а имали су четири пораза заредом на почетку такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана