Кристијано Роналдо постаје спортски амбасадор Саудијске Арабије?

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

МАДРИД- Само је питање дана када ће капитен португалске репрезентације Кристијано Роналдо да потпише уговор са клубом из Саудијске Арабије Ал Насром, преносе данас шпански медији "Марка" и "Ас".

Роналдо је прије почетка Свјетског првенства у Катару раскинуо уговор са Манчестер јунајтедом, а потом је са националним тимом Португалије елиминисан у четвртфиналу Мундијала од Марока (0:1). Португалски фудбалер је неколико дана боравио у Мадриду где је тренирао у кампу Реала, а тренутно се налази у Дубаију.
 

Шпански медији су раније писали да ће Роналдо до краја године потписати уговор са Ал Насром, који ће важити од првог јануара 2023.
 

"Ас" тврди да је су менаџери португалског фудбалера и саудијског клуба пре два дана постигли коначан договор.
 

Роналдо ће потписати уговор са Ал Насром до јуна 2025. године, али ће наводно зарађивати знатно мање него што је раније било објављено.
 

Првобитна информација је била да ће Португалац за 30 мјесеци да заради 500 милиона евра у клубу из Саудијске Арабије. Међутим, "Ас" сада тврди да ће његова зарада до јуна 2025. да буде укупно око 200 милиона евра.
 

"Само је питање дана, а можда и сата када ће Роналдо да потпише уговор са Ал Насром. Славни Португалац није могао да пронађе за себе адекватан европски клуб, а доласком у Саудијску Арабију за огроман новац поново ће да буде лидер неког тима. Роналдо ће са Саудијцима бити везан до 2030. године", јавља "Марка".
 

Роналдо би требало да по завршетку играчке каријере 2025. постане спортски амбасадор Саудијске Арабије, која, између осталог, жели да буде и домаћин Мундијала 2030.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана