Кристијан Ериксен се враћа фудбалу, до краја сезоне у Брентфорду

ГС
Foto: Архива

ЛОНДОН - Дански фудбалер Кристијан Ериксен, који је прије нешто дуже од пола године преживио срчани застој, враћа се фудбалу. До краја текуће сезоне везњак ће носити дрес енглеског премијерлигаша Брентфорда, јавља Анадолија.

"ФК Брентфорд може потврдити долазак данског везњака Кристијана Ериксена, под условом да добије међународно одобрење. Овај 29-годишњак је потписао уговор након што је успјешно прошао медицински преглед. Потписао је уговор до краја сезоне 2021/22", објавили су из Брентфорда.

Ериксен се 12. јуна 2021. године у 42. минути утакмице Европског првенства Данска - Финска срушио на терен. Хитна медицинска помоћ је одмах стигла, а на терену је обављена кардиопулмонална реанимација и дефибрилација, након чега је Ериксен изнесен с терена на носилима. Касније је Ериксен оперисан и уграђен му је дефибрилатор (ИЦД).

Крајем октобра 2021. године објављено је да Ериксену није дозвољено да игра у Серији А због присуства ИЦД-а, који је уградио након срчаног застоја.

Због тога је његов клуб Интер 17. децембра 2021. године раскинуо уговор с Данцем. Од тада је тренирао самостално, а посљедњих дана с Брентфордом, који је одлучио да га ангажује.

Ериксен је каријеру почео у Ајаксу, а потом је играо за Тотенхем и Интер. За репрезентацију Данске одиграо је 109 утакмица и постигао 36 голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана