Крило Борца Владан Ђурђевић: Најбоља сезона у каријери!

Дарко Драгичевић
Крило Борца Владан Ђурђевић: Најбоља сезона у каријери!

БАЊАЛУКА - Сјајан крај сезоне за рукометаше Борца. Екипа је након Купа БиХ освојила и Куп Републике Српске побједом над добојском Слогом 35:27 и тиме крунисала сјајан рад у протеклих годину дана. Бањалучани су тако 16. пут освојили Куп Републике Српске.

Један од најзаслужнијих за освајање трофеја био је крилни играч Владан Ђурђевић, који је имао најбољу сезону у каријери. На крају се окитио и индивидуалним признањима.

На финалном турниру Купа БиХ био је најбољи стријелац, док је на Купу Републике Српске проглашен за најбољег играча и био најбољи стријелац (23 гола).

- Освајањем Купа Републике Српске крунисали смо годину дана сјајног рада. Можемо да будемо задовољни сезоном јер смо на крају освојили два трофеја (Куп БиХ и Републике Српске), те били други у првенству. Сигурно је да ту можемо бити бољи. Борац опет излази у Европу, а мислим да смо направили добар темељ за надоградњу. За већи искорак је потребан континуитет у раду. Вјерујем да ће наша управа урадити све да задржи окосницу екипе и да је још појача како бисмо наредних година били још бољи. Потребано је схватити да је ово нови тим, да нам је требало времена  да се уиграмо. Оно што могу да потврдим је да смо заиста квалитетно радили, напредовали психички, физички током сезоне и сад треба тако и да наставимо са тренером Ирфаном Смајлагићем на челу - истакао је Ђурђевић.

Сјајни рукометаш је од старта године имао одличне резултате.

- Тако се поклопило. Наступ на Европском првенству с репрезентацијом БиХ је за мене био испуњење спортских амбиција да играм на највишем нивоу против најквалитетнијих рукометаша. То ми је дало мотив да наставим још јаче. Након тога сезона је била одлична. Био сам максимално спреман и на  крају су дошла и ова индивидуална признања. Сигурно је да ми пуно значе, дају мотив за још квалитетнији рад. Наравно, признања су заслуга читавог тима, а посебно сам срећан што су уз њих дошли и трофеји јер је онда срећа потпуна - истакао је Ђурђевић.

У финалу је против бившег клуба  био неумољив. Чак 13 пута је затресао мрежу Слоге.

- Професионалац сам и на сваком мечу дајем максимум. Финале је  било теже него што то показује коначан резултат. Слога се заиста сјајно борила, али је до изражаја дошла наша ширина у играчком кадру , тако да смо у финишу сломили њихов отпор - поручио је Ђурђевић.

Пресудила ротација

У пораженој екипи Слоге најефикаснији је  био Дарио Ђенадија који је постигао 11 голова.

- Пресудио је њихов ростер, тачније већи број играча које су користили у ротацији. Нас је стигао умор, посебно се то осјетило у посљедњих 15 минута, када је требало да још мало стиснемо - истакао је Ђенадија. Иначе, Милутин Богдановић је проглашен за најбољег голмана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана