Крајишки дерби у центру пажње осмине финала Купа БиХ

Дарко Драгичевић
Крајишки дерби у центру пажње осмине финала Купа БиХ

БАЊАЛУКА - Утакмицама Купа БиХ почиње други дио фудбалске сезоне. У осмини финала играће шест тимова из Републике Српске, а у центру пажње је крајишки дерби у којем се састају Рудар Приједор и Борац. Сви мечеви почињу минутом ћутања за жртве земљотреса у Турској и Сирији.

 Бањалучани су припреме обавили у Анталији и сви с нестрпљењем очекују да виде како ће екипа изгледати у наставку сезоне. На опрез позива чињеница да су два посљедња меча у Приједору завршена неријешено.

- Играчи су добро радили и мотивисани су и жељни да прву утакмицу одиграју што квалитетније. Чека нас крајишки дерби, очекујем да оно што смо радили покажемо на терену. Рудар је добио новог тренера и сигурно ће бити мотивисани и ући ће са добром енергијом. Нисам пратио колегу док је био у Србији. Видио сам да је радио са Братиславом Живковићем, који је играо и са мном. Сваки тренер покушава нешто своје да пренесе на екипу. Али уз уважавање ривала мислим да доста зависи од нас. Ако ми будемо прави онда можемо изборити пролаз у наредну рунду - истакао је тренер Винко Мариновић.

Тренер Бањалучана не може да рачуна на Бењамина Татара који ће од сљедеће недјеље радити с екипом, док ће Енвер Кулашин бити у тиму и могуће је да добије шансу. Крилни играч Обрен Цвијановић истиче да играчи једва чекају меч.

 - Мислим да смо сви жељни утакмица и доказивања. Очекујем да Рудар буде јако мотивисани, поготово што играју на домаћем терену. Са друге стране, ми смо вођени добрим радом у припремном периоду и надамо се позитивном резултату. Сигуран сам да ће сваки играч који изађе на терен дати све од себе да до тога и дође. Атмосфера у екипи је сјајна и мислим да ћемо одиграти квалитетну утакмицу и да ћемо проћи даље - истакао је Цвијановић.

Распоред мечева

Субота:

Рудар Приједор - Борац (13)

Жељезничар - Леотар (16)

Вележ - Посушје (18.30)

недјеља

Зрињски - Лакташи (13)

Слобода - Слога (14)

Звијезда - Рудар Какањ (14)

Челик - Радник (16)

Широки Бријег - Тузла сити (18.30).

Фудбалери Леотара имаће прави тест против Жељезничара (субота, 16 часова).

- Лично с нестрпљењем очекујем наставак сезоне. Нама је био план да утакмицу у Купу схватимо као генералну пробу за првенство. Ми ћемо дати све од себе, јер нас очекује пун стадион, јак противник који је против свакога фаворит на свом терену. Довели су Хоџића, који је А репрезентативац БиХ, Крпића који је један од најбољих нападача у лиги, Јашаревића који је из Крупе отишао у Шведску, талентованог Дрљу, младог репрезентативца. Очекује нас паклена атмосфера и добра утакмица да у овом моменту видимо гдје смо. Ми ћемо дати све од себе да покушамо проћи, али понављам да је нама првенство “све”. Као спортисти вјерујемо да можемо направити добар резултат у Купу - рекао је тренер Требињаца Марко Максимовић.

Лакташи ће имати најтежи задатак, у недјељу гостују код актуелног шампиона Зрињског (13 часова, Читлук)

- Биће то прави тест за моју екипу. Немамо шта да изгубимо, треба да одиграмо растерећено и да пружимо што бољу партију. Добро смо радили у припремном периоду и ово ће бити изазов. Имамо младе играче које желимо да афирмишемо и сад имају сјајну шансу да се покажу против шампиона и у директном ТВ преносу - истакао је Миљан Бајић.

Тренер Слоге Зоран Ћургуз мора добро да распореди играче јер у седам дана има два меча против Слободе.

- Сигурно је да нама Куп не иде у прилог и да нам распоред није наклоњен. Боље би било да не играмо прву утакмицу против Слободе, с обзиром на то да са њима одмах играмо првенствену утакмицу код нас. Нама је првенство већи приоритет од Купа. То не значи да ћемо отићи и предати се. Слобода је чврста екипа, која игра компактно са пуно дуела. Екипа која има изузетно добар прекид и у њима тражи шансу - рекао је Ћургуз.

Челик и Радник у недјељу од 16 сати играју меч осмине финала Купа БиХ на Билином пољу.

- Идемо у госте клубу с великом традицијом. Послије велике кризе полако се враћају на мјесто гдје стварно припадају. Ми се добро припремамо за ову утакмицу и даћемо све од себе да испунимо све захтјеве тренера Ђурића. Идемо на Билино поље да се надигравамо, мислим да су шансе 50:50. Уз мало среће надамо се пласману у четвртфинале Купа БиХ, сматра капитен Радника Александар Васић.

Жријеб у уторак

Побједници мечева осмине финала Купа БиХ ће изборити пласман у четвртфинале, а парови за ову рунду биће познати након жријеба који ће бити одржан у уторак, 21. фебруара, у 12 часова у Фудбалском савезу. У четвртфиналу ће се играти двије утакмице, док је у осмини финала један меч. У случају неријешеног резултата одмах се изводе пенали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана