Крај легенде: Сакраменто игра посљедни меч у дворани гдје су играли Дивац и Стојаковић

Српска инфо
Foto: Instagram

Многим љубитељима кошарке у Србији добро је позната “Арко Арена”, у којој су најславније странице историје Сакраметно Кингса писали Владе Дивац и Пеђа Стојаковић.

Ова дворана у престоници Калифорније годинама је важила за један од најтежих терена за гостујуће екипе, посебно у ери двојице горе поменутих српских кошаркаша који су у заједно са Крисом Вебером, Мајком Бинијем, Дагом Кристијем, Џејсоном Вилијамсом, Боби Џексоном… били непремостива препрека за многе славније франшизе.

Кингси су се још 2017. године из овог здања преселили у већи и модернији “Голден Центар 1” и тек су повремено свраћали назад у легендарну дворану у предграђу Натомас.

Међутим, полако се приближава час када ће се Сакраметно и заувијек опростити од “Арко Арене” пошто ће она ускоро бити срушена, а на њеном мjесту ће бити изграђен медицинско-универзитетски центар.

Сакраменто Кингси су објавили да ће 19. марта екипа одиграти посљедњи меч у култној хали и позвала навијаче да присуствују историјском тренутку.

Иако је дворана годинама често мијењала називе, па се тако звала и “Sleep Train Arena” и “Power Balance Pavilion”, свим љубитељима кошарке, посебно у Србији, остаће упамћена по свом првом и “оригиналном” називу.

Наравно, прије свега због чињенице да су у њој годинама наступали Пеђа Стојаковић и Владе Дивац, чији се дресови налазе под сводовима “Арко Арене”.

– Сада када затварамо и посљедње поглавље арене у Натомасу, позивамо навијаче да посљедњи пут посете нашу “стару шталу” – рекао је власник и предсједник Сакраменто Кингса Вивек Ранадиве.

– Та арена је била надалеко позната као најбучније мјесто у НБА, а сјећања која су тамо настала остаће заувијек јер једина ствар која остаје заувијек је страст и оданост наших навијача – додао је он.

“Арко Арена” је отворена у новембру 1988. са капацитетом од 17.000 навијача. Сакраменто Кингси су 9. априла 2016. године одиграли посљедњу утакмицу у арени, послије 28 сезона на тој локацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана