Трка "Београд-Бањалука": Нови Град и Костајница и званично на рути

Д.Д.
Трка "Београд-Бањалука": Нови Град и Костајница и званично на рути

НОВИ ГРАД - У Новом Граду данас је потписан споразум којим је тај град и званично домаћин старта посљедње етапе трке "Београд-Бањалука".

Уговор су потписали Владимир Куваља директор трке и први човјек општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Етапа дуга 160 километара дефинитивно ће 22. априла кренути из града на крајњем сјеверозападу Републике Српске ка циљу у Бањалуци, а то је и била жеља водећих људи трке.

- Трка је уврштена у календар Свјетске бициклистичке уније а ове године је и квалификациона за Олимпијске игре у Паризу. Долазе нам најболје екипе из цијелог свијета што значи да смо задржали квалитет. Промовишемо најлјепше дијелове Републике Српске. Упознати смо са проблемом планиране изградње складишта радиоактивног отпада у непосредној близи Новог Града и са борбом ове општине да се то не догоди. Трка ће дати подршку и за овај проблем ће сазнати регион, Европа и цијели свијет. Наша трка промовише здрав живот, спорт и пријателјство а ове године ћемо промовисати и здраву околину - рекао је Куваља.

Начелник Општине Нови Град Мирослав Дрљача био је задовољан што је град у којем се Сана улијева у Уну дио 17. издања наше најпознатије трке.

- Искористићемо учешће у трци за промоцију наше општине а с друге стране и за подршку нашим напорима да се у нашој близини не гради складиште радиоактивног отпада је мислимо да то не заслужујемо. Наши грађани желе да живе у здравој средини - истакао је Дрљача.

Први пролазни циљ на посљедњој етапи биће Костајница, одакле се преко Козарске Дубице и Градишке иде ка највећем граду Српске.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић изразио је задовољство што ће кроз тај град проћи бициклисти из цијелог свијета.

- И општину Костајница погађа проблем Трговске горе и зато и ми дајемо апсолутну подршку овој манифестацији. Срећни смо што ћемо бити дио једне овакве приче - закључио је Јањетовић.

Трка стартује 19. априла из Београда, а прва етапа завршава у Бијељини из које се дан касније до Власенице вози друга етапа. Трећа етапа на програму је 21. априла а стартује у Добоју са циљем у Приједору

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана