Козара опет ствара асове

Дарко Драгичевић
Козара опет ствара асове

КОЗАРСКА ДУБИЦА – Након готово годину дана паузе, рукометаши Козаре вратили су се такмичењу у м:тел Првој лиги Републике Српске. У нову сезону улазе са вјероватно најмлађим тимом и жељом да опет афирмишу младе играче. У Козари не желе да се осврћу на проблеме из прошлости већ су у потпуности окренути будућности.

Окосницу тима чине кадети уз неколико јуниора и старијих играча. Тренер Немања Дмитровић истиче да су због тога и кренули први са радом како би се уиграли и спремили за искушења .

-Окосницу чине кадети а успјели смо да вратимо и три наша старија домаћа играча чије ће искуство да будемо значајно, посебно на тренинзима. Мислим да смо први кренули са тренинзима. Екипа смо која има таленат и квалитет а недостају нам снага и искуство и ти старији момци посебно браћа Станић ће нам пуно значити. Главна амбиција је да напредујемо кроз сезону и да наши млади играчи играју све боље из меча у меч. Ово је за нас нови почетак – истакао је тренер Дмитровић.

Прелазак из млађих категорија у сениоре је веома тежак и на томе стручни штаб пуно ради.

-Током припрема играли смо неколико мечева и види се да им је лакше кад играју против млађих тимова попут ОРК БЛ гдје су њихови вршњаци. Против старијих се види недостатак снаге и искуства и то настојимо да ријешимо. Осјетило се то против Дрине у првом колу док је у другом против Теслића било пуно боље. Истина има грешака, али ово је млади тим и спремни смо све да истрпимо – додао је тренер. Козарска Дубица је расадник талената. Бројни играчи су из овог мјеста кренули да праве каријеру, а свакако је најпознатији Милош Кос, репрезентативац Србије. Осим њега ту су и Дарио Ђенадија, Милош Чекић, Мирко Дугајлић, Тодор Милисављевић, Филип Стојановић, Синиша Драгичевић и многи други.

-Политика клуба је да промовишемо своју дјецу. Кос је можда најбољи примјер, али има ту још доста момака који су уз добар рад. Често напоменем да кад би вратили само наше домаће играче да би били у врху премијер лиге БиХ. Ђенадија, Стијовић и неки који су отишли раније, сигурно би имали сјајан тим. Али јасно је да финансије све диктирају и да ти момци морају да праве каријеру кроз друге клубове- додао је Дмитровић

Заједнички успјех

Из Дубице су посљедњих година бројни рукометаши отишли у јаче лиге, а свакако велика је улога и тренера који су их водили.

-Искрено то је заједнички успјех. Само заједнички можемо да правимо лијепу причу. Иза ње је љубав према рукомету, велико одрицање и ентузијазам. Наравно уз квалитетан рад јер без тога нема ништа – истиче тренер Дмитровић, који поред прве екипе води рачуна и о селекцији мини рукомета

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана