Котор Варош: Промовисан пројекат “Играј одбојку, расти са њом”

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

КОТОР ВАРОШ – У оквиру пројекта Европске одбојкашке федерације “Играј одбојку, расти са њом” данас је у Основној школи “Свети Сава” у Котор Варошу извршена подјела одбојкашких лопти у сврху промоције одбојкашког спорта у БиХ, а у корист наставе физичког васпитања у основним школама.

По десет одбојкашких лопти и пет трака за тренинге подијељени су представницима основних школа бањалучке регије: Котор Варош, Челинац, Мркоњић Град, Лакташи, Рибник и Доњи Вијачани.

Дино Бећирагић, технички секретар Одбојкашког савеза БиХ, истиче да је ово пројекат који је изузетно важан за афирмацију и развој одбојке на овим просторима.

- Циљ пројекта је полпуларизација одбојке, укључивање ученика основних школа у пројекат и спорт, омасовљење и дружење младих, а уз добру инфраструктуру могуће је организовати и школска такмичења прилагођена младима и њиховим могућностима у периоду када се не одвија наставни процес. Важно је да је ОС БиХ добио подршку ЦЕВ што простиче из чињенице да смо успјешно реализовали неколико пројеката. Такође је важно да је успостављен квалитетан партнерски однос са школама и одбојкашким клубовима - рекао је Бећирагић.

Игор Вученовић, наставник физичког васпитања у Основној школи “Свети Сава”, нагласио је да ће реализација овог пројекта додатно популаризовати одбојку у овој образовној установи.

- Имамо инфраструктуру која може да подржи лигу одбојке за ученике, а желим да кажем да су наше ученице биле веома успјешне ове године на такмичењу Малих олимпијских игара. Вјерујем да ћемо кроз овакве пројекте доћи до тога да дјеца заволе одбојку и да добијемо нове шампионке и шампионе - закључио је Вученовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана