Коста Кондић се враћа у Игокеу: Нема притиска, само такмичарски набој

Милан Зубовић
Коста Кондић се враћа у Игокеу: Нема притиска, само такмичарски набој

БАЊАЛУКА - Одлазак из Игокее на позајмицу у Борац прошле сезоне за Косту Кондића се показао као пун погодак.

Талентовани комбо бек добио је прилику да се докаже у сениорској конкуренцији коју је искористио у потпуности што је било довољно да га тренер Александровчана Драган Бајић врати у своју екипу за наредну сезону. Кондић је био један од најбољих играча бањалучког тима и на девет утакмица у АБА 2 лиги просјечно биљежио девет поена, 2,3 асистенције и 1,9 скокова током 18 минута на паркету.

- За прошлу сезону могу само рећи да је била сјајна. Добио сам прилику да играм у Другој АБА лиги и Лиги БиХ, а када се повриједио Дианте Болдвин добио сам још више минута и вјерујем да сам оправдао повјерење тренера. Генерално гледајући задовољан сам својим учинком мада увијек може боље и вјерујем да ћу и у новој сезони направити искорак. Борац је имао добру сезону, можда и бољу него што смо сви очекивали. Изборили смо завршницу такмичења у Другој АБА лиги као и Лигу за првака БиХ. Ипак, за мене је крај сезоне био ужасан, јер сам повриједио шаку па нисам играо што је оставило горак укус и покварило укупан утисак - истакао је Кондић.

Повреда метакарпалне кости на срећу је прошлост. Момак који је током прошле сезоне имао неколико атрактивних закуцавања није имао психолошку блокаду када се вратио на паркет.

- То је већ сада иза мене. Кренуо сам да тренирам и полако се спремам за нову сезону. Нисам имао страх ни када сам закуцао, јер то је најлакше (смијех). Чим сам кренуо да тренирам одмах сам се ослободио треме па сам закуцао. Иначе, раније нисам много практиковао да закуцавам, али се онда то отворило на утакмици са Хелиосом. Једноставно, јавила се нека жеља јер сам видио да могу па сам само наставио да закуцавам -  нагласио је Кондић.

Повратак у табор Игокее схвата као логичан низ догађаја и неће му бити тешко да се уклопи у систем рада тренера Бајића са којим је већ раније сарађивао.

- То је то. Дефинитивно сам у Игокеи идуће сезоне и план је да будем други плејмејкер што ми отвара прилику да добијем неких 15 минута по утакмици. Ко ће бити први плеј још није познато након одласка Џејмса Робинсона. Драго ми је што сам добио повјерење тренера и управе да се вратим и максимално ћу се посветити раду да оправдам њихова, али и своја очекивања. Немам притисак, осим оног такмичарског, јер сам већ био у екипи мада ће то сада бити у мало другачијем свјетлу јер нећу бити онај с краја клупе већ неко ко добија много више прилика. Уз то чека нас и Лига шампиона што је велики изазов за сваког играча - закључио је Кондић.

Болдвин у Задру

Редове Борца напустио је Даинте Болдвин који ће идуће сезоне наступати за Задар. Американац који игра на позицији плејмејкера једну сезону је носио је дрес бањалучког тима и на 15 утакмица Друге АБА лиге просјечно биљежио 15,5 поена и 6,1 асистенцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана