Коста Кондић, кошаркаш Борца срећан због побједе над Спарсима: Навијачи нас вратили у прави ритам

Милан Зубовић
Коста Кондић, кошаркаш Борца срећан због побједе над Спарсима: Навијачи нас вратили у прави ритам

БАЊАЛУКА - Побједом против Спарса (83:62) кошаркаши Борца искупили су се својим навијачима за пораз од Хелиоса у осмом колу Друге АБА лиге.

Иако је бањалучка публика била разочарана поразом у дуелу својих љубимаца са словеначким тимом, није их оставила на цједилу и у још већем броју (око 1800) дошла је на сусрет са Спарсима. Можда је мрвицу мање била бучна него на првом мечу, али је помогла “црвено-плавим” кошаркашима да упишу осму побједу у другом разреду регионалног такмичења за останак на првом мјесту табеле.

- Хвала навијачима који су нас бодрили на обје утакмице. Хвала им што су дошли у још већем броју на други меч и вјерујем да смо им се искупили за пораз у првом. Ово је други пу­т да нас бодре у оволиком броју што нама много значи, те се надам да ће поново бити с нама и у суботу против Ловћена. Давали су нам додатну енергију и сасвим је другачије играти пред пуном, него пред празном двораном у којој се чује смо шкрипа патика и понеки повик тренера - изјавио је играч Борца Коста Кондић који је сусрет завршио са десет поена.

Ипак, прве двије четвртине против сарајевске екипе нису биле на очекиваном нивоу. Екипа се пробудила на полувремену, постигла 34 поена у трећем периоду, четири више него у првих 20 минута чиме је питање побједника било ријешено, а у посљедњем периоду само је одрађен посао до краја. Након меча јасно се видјело да је свим члановима Борца пао велики камен са срца што је признао и млади бек.

- Осјетио се грч међу играчима у првом сусрету који је остао и током првог полувремена друге утакмице када се рука стегла на шуту. Мало нас је понијела и атмосфера јер до сада нисмо играли пред оволиким бројем навијача, па смо били исхитрени, али смо се сабрали на полувремену. Заиграли смо много енергичније, подигли ниво агресивности те погодили шутеве који су се отворили из добре одбране. У трећем периоду напокон смо дошли до ритма који нас је красио у прва два балон турнира. Десио се тај мали пад форме, али смо овом побједом показали да се враћамо у препознатљиву форму - истакао је Кондић.

Наредну утакмицу Борац ће одиграти сутра од 19 часова против Ловћена који је на скору 3-5.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана