Кошаркашки савез РС тражи хитну сједницу Скупштине КС БиХ

Mondo
Foto: KSBiH

Кошаркашки савез Републике Српске захтијева одржавање сједнице у року од 15 дана.

Да Кошаркашки савез Босне и Херцеговине грца у проблемима – одавно је познато.

Нагомилали су се финансијски проблеми унутар бх. куће кошарке, а осим њих, актуелни су и кадровски, обзиром да је дио чланова Управног одбора КС БиХ у протеклим мјесецима поднио оставку.

Због тешке ситуације у којој се налази кошарка у БиХ, реаговао је и Кошаркашки савез Републике Српске, који је затражио одржавање ванредне сједнице Скупштине КС БиХ, а чији допис преносимо у цјелости.

"Обавјештавамо Вас да је Кошаркашки савез Републике Српске данас упутио захтјев Кошаркашком савез БиХ за сазивање Ванредне сједнице Скупштине КС БиХ у року од 15 дана, у складу са одредбама Статута КС БиХ.

Разлог за хитно сазивање сједнице Скупштине КС БиХ је чињеница да је блокиран рад Управног одбора КС БиХ због непостојања потребне већине за доношење одлука.

Наиме, Управни одбор КС БиХ је надлежан за доношење свих Одлука за такмичарску сезону чији почетак је планиран за 08/09.10.2022. године, а недоношењем одлука су директно угрожени интереси клубова и Савеза, те је и почетак првенства БиХ доведен у питање", наведено је из Кошаркашког савеза БиХ.

Проблема је, подсјетимо, било и пред старт прошле такмичарске сезоне, када су клубови из Републике Српске бојкотовали почетак такмичења из разлога што је почела нова у тренуцима док није била регистрована претходна сезона, завршена својеврсним скандалом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана