Кошаркашки клуб Братунац у незавидној позицији: Скупштина кроји судбину клуба

Милан Зубовић
Кошаркашки клуб Братунац у незавидној позицији: Скупштина кроји судбину клуба

БРАТУНАЦ - Кошаркашки клуб Братунац налази се ни на небу ни на земљи, а тренутна ситуација доста подсјећа на прошлогодишњу када су црни облаци такође дуго кружили изнад овог тима.

Екипа је на паркету изборила опстанак чиме је стекла право наступа у Лиги БиХ и идуће сезоне, али организациони проблеми, првенствено финансијски, угрожавају даљи рад и пријете спуштањем на нижи ниво.

- Редовна годишња скупштина требало би да буде одржана током идуће седмице, најкасније до 1. августа, а датум само што није одређен. На сједници би требало да буде изабрано ново руководство. До тада не можемо ништа да радимо. Уједно, мучи нас и компликована политичка ситуација у нашој општини, па се надам да ће позиција и опозиција доћи на скупштину да видимо да ли је клуб потребан општини или није. Била би штета да сада зауставимо лијепу причу коју причамо неколико сезона током којих су многи чули за нас. И сада нам се играчи сами нуде, јер знају да послије могу добити барем двоструко већи уговор што је за њих идеално - рекао је спортски директор клуба Дане Драгичевић.

Прошле године клуб је био на ивици понора, али је рјешење пронађено у посљедњи секунд па је одиграна сезона која је на крају била доста мучна.

- Средства која смо добили више су била за потребе наступа у Првој лиги Републике Српске него у Лиги БиХ, али смо успјели да изгурамо такмичење. Саставили смо лијепу екипу која је била у горњем дијелу табеле када је била комплетна, али смо били приморани да се одрекнемо неколико играча јер их нисмо могли испратити финансијски, а нисмо жељели да им останемо дужни. То је оставило одређену горчину јер смо имали конкурентну екипу, али смо једноставно били приморани да режемо трошкове - нагласио је Драгичевић.

Братунац би требало да заигра пету сезону у елитном друштву мада никога не би требало да зачуди уколико одустане од наступа.

- Тешко је било шта рећи у овом тренутку. Рецимо, када смо играли другу сезону у Лиги БиХ већ на почетку јула смо имали формирану екипу па смо мирни и без бриге отишли на одморе. За сада ништа не знамо. Са средствима која смо имали на располагању, а то је испод 150.000 марака за све категорије, изгурали смо сезону, некад ни сам не знам како - казао је Драгичевић.

Учинак

Братунац је прошлу сезону завршио на деветом мјесту табеле са осам побједа и 14 пораза. За три тријумфа побјегао је Зрињском који је испао у нижи ранг. Занимљиво је да је екипа првих седам побједа уписала до средине јануара, а потом била у црном низу од шест пораза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана