Кошаркашице Орлова са трофејом у завршницу WABA

Милан Зубовић
Кошаркашице Орлова са трофејом у завршницу WABA

БАЊАЛУКА - Шести трофеј Купа Републике Српске украсио је витрине Орлова који се окрећу WABA Суперлиги, гдје имају велику шансу да се домогну Фајнал фора.

Побједама над Фениксом (77:52) и Лавовима (89:59) на завршном турниру, који је одржан у граду на Врбасу, Бањалучанке су направиле добру увертиру пред сутрашњи меч (19 часова) регионалног такмичења са посљедњепласираним Баделом (1-10) у којем имају императив побједе. На пут Сјеверне Македоније кренуле су данас с надом да ће се одморити до идућег меча у којем је потребно дати максимум снаге за побједу.

- Честитке мојим дјевојкама на одбрањеном трофеју Купа Српске, као и на двије добре партије које су одиграле током викенда. Презадовољна сам игром коју су пружиле све кошаркашице и видљив је напредак у нашој игри. Ове двије утакмице биле су сјајна увертира за одлучујући дио сезоне у WABA лиги. Пред нама је утакмица са Баделом, коју морамо добити да бисмо остале у игри за четврто мјесто на табели, односно наступ на Фајнал фору. Вјерујем да играчице знају шта их чека те да ће дати свој максимум да дођемо до тријумфа - истакла је тренер Орлова Драгана Свитлица.

Пред Орловима су још четири утакмице до краја такмичења у WABA Суперлиги. Тренутно држе пету позицију са по пет побједа и пораза, док четвртопласирана Војводина има скор 6-6. Након гостовања у Скопљу Бањалучанке ће угостити исту екипу, потом гостовати код Цеља те дочекати бугарску Монтану. За овјеру четвртог мјеста према неким калкулацијама потребне су им двије побједе на тим мечевима и пораз Војводина од Цеља, док побједа против Монтане дефинитивно доноси пласман на Ф4.

- Не бавимо се много калкулацијама већ смо посвећене нашој игри. Добра ствар је што све држимо у нашим рукама и не зависимо много од резултата осталих екипа, мада првенствено морамо дати свој максимум, јер нас свако потцјењивање противника може коштати толико жељеног четвртог мјеста на табели и наступа на Фајнал фору, који би био украс сезоне - додала је Свитлица.

Најефикаснији

Најефикаснија у побједничкој екипи била је Милица Зељковић са 16 поена, чему је додала шест скокова, Тамара Рајић и Наташа Шобот убациле су по 13, док су Владинка Ерак и Хана Предојевић додале по десет. У екипи из Брчког, која је први пут играла у финалу, а са клупе је предводи Александар Ближњаковић, предњачиле су Ива Каришик и Инес Бабић са по 12 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана