Кошаркашице Орлова одбраниле трофеј Купа БиХ: Мотивација за Фајнал фор WАBA

Милан Зубовић
Кошаркашице Орлова одбраниле трофеј Купа БиХ: Мотивација за Фајнал фор WАBA

МОСТАР - Ризницу трофеја кошаркашице Орлова употпуниле су пехаром Купа БиХ, до којег су стигле побједом против Плеј офа са 83:68 у финалу.

Бањалучанке су тако наставиле доминацију у БиХ и Купу Републике Српске додале још један трофеј ове сезоне, док су у Лиги БиХ и даље без пораза након 13 одиграних утакмица. Изабранице тренера Драгане Свитлице одбраниле су пехар освојен прошле године, што су им једина два трофеја у овом такмичењу. Када се томе дода да су у регионалној WАBA лиги стигле до Фајнал фора, онда се већ сада сезона може назвати веома успјешном. Ипак, нико у табору бањалучког клуба не планира сада да стане, већ два куп трофеја виде као одличан резиме овог дијела сезоне, као и велики подстрек за наставак такмичења, односно најважније битке у завршници сезоне.

Финална утакмица није донијела ништа посебно. Орлови су контролисали игру од самог почетка, не дозволивши екипи из Сарајева да озбиљније запријети. У полуфиналу су надиграли Лавове резултатом 68:51, док је Плеј оф био бољи од домаћина завршног турнира Зрињског са 79:53.

- Сјајан је осјећај одбранити Куп БиХ, због чега смо сви у клубу срећни и презадовољни. Трофеји у куповима које смо сада освојили представљају добар пресјек сезоне и имали смо прилику да видимо колико смо у стању да издржимо напоран ритам. Иако то резултат не осликава најбоље, било је јако изазовно стићи до пехара јер смо јако уморне од напорних путовања и исцрпљујућих утакмица на регионалној сцени. И порад чињенице да смо преморене, показале смо квалитет и донијеле нови трофеј у Бањалуку. Сјајна атмосфера у екипи поново је дошла до изражаја и она нас је водила до побједе - нагласила је Свитлица.

Њен тим већ у сриједу на домаћем терену очекује сусрет Лиге БиХ са истим ривалом од 17 часова. Уједно, познат је домаћин и термин одигравања Фајнал фора ЊАБА лиге. Завршница је планирана за 19. и 20. март у Подгорици, гдје ће домаћин бити Будућност. Подгоричанке бране титулу, а уједно су биле првопласиране након Суперлиге, па ће у полуфиналу одмјерити снаге са Монтаном, док ће се у другом полуфиналу састати Орлови и Цеље.

Стријелци

Најефикаснија у побједничкој екипи била је Владинка Ерак са 20 поена и девет скокова, Наташа Шобот додала је 16, а поен мање Милица Зељковић. Анђела Шипка убацила је 11 и имала седам скокова, десет поена постигла је Тамара Рајић, а Марина Ристић шест, уз седам асистенција, док је Горана Кондић имала пет поена. У саставу су још биле Соња Девура, Хана и Јана Предојевић, Драгана Свитлица и Марија Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана