Кошаркашица Орлова Сања Радуловић, за “Глас Српске”: Одбрана моја лична карта

 Драгиша Поповић
Кошаркашица Орлова Сања Радуловић, за “Глас Српске”: Одбрана моја лична карта

БАЊАЛУКА - Некадашња јуниорска репрезентативка БиХ Сања Радуловић од ове сезоне нови је бек шутер Орлова.

Сања је једна од малобројних кошаркашица која је наступала за сва три бањалучка премијерлигаша, Орлове, Феникс и Млади Крајишник. Ове сезоне први пут наступиће у WABA лиги, док јој адаптација на нови клуб није тешко пала.

- С обзиром да сам с екипом већ три мјесеца, привикла сам се на атмосферу, принципе и генерално на стручни штаб и саиграчице. Од првог тренинга осјећала сам се као да сам ту дуже вријеме јер многе од њих познајем одраније, а против скоро свих сам и играла - изјавила је Радуловићева за “Глас Српске”.

Према њеним ријечима након вишегодишњег играња у Лиги БиХ дошло је вријеме за још један искорак у каријери, а то су партије у WABA лиги за коју каже да се много разликује од првенства БиХ.

- Разлика у квалитету регионалног и домаћег првенства је огромна. У WABA лиги се игра доста брже, екипе су физички доминантније, играчице квалитетније и свакако да­ ће ово бити једно велико искуство за мене. Вјерујем да је ово нешто што ми је било потребно - казала је Радуловићева.

Иако је нова чланица екипе од тренера Драгане Свитлице добила је велику улогу на терену гдје просјечно игра 30-ак минута.

- Нисам размишљала у том смјеру и нисам се надала толикој минутажи. Ипак, од почетка припрема, преко припремних утакмица увијек сам давала све од себе и мислим да сам тиме заслужила минуте које имам. Сматрам да сам екипи најкориснија у одбрани, због енергије и карактера који ми не дозвољава да одустајем - казала је Радуловићева.

Каријеру је започела у Слободи из родног Новог Града, након чега је услиједио прелазак у Бањалуку, односно Млади Крајишник што је представљало ново искушење, да би три године послије као капитен прешла у градски ривал Феникс.

- Пошто сам дошла из мањег мјеста, било ми је тешко навићи се на гужву великог града, али су ми саиграчице и нови пријатељи из школе помогли у адаптацији, тако да сам врло брзо превазишла ту блокаду. Након три сезоне вјероватно је дошло до засићења и била ми је потребна нова спортска средина. Те прве сезоне у Фениксу искусила сам играње с професионалним играчима од којих неке сада играју Еврокуп тако да ми је то сигурно био подстрек за даљи напредак - истакла је Радуловићева.

Амбиције

Чланица Орлова свјесна је тежине дреса којег носи и амбиција које су везане за клуб у текућој сезони.

- Очекивања су као и увијек на највишем нивоу. Освајање Купа Републике Српске, Купа БиХ, Лиге БиХ и пласирање на Фајнал фор регионалне лиге. Искрено се надам да ћемо стићи до свих трофеја јер имамо знања и квалитета за то. Од себе очекујем играчки напредак и да помогнем тиму у остваривању циљева што више могу - изјавила је Радуловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана