Кошаркаши Игокее вечерас бију важну битку против Задра: Побједа печат на визу за плеј-оф

Дејан Марић
Кошаркаши Игокее вечерас бију важну битку против Задра: Побједа печат на визу за плеј-оф

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее вечерас против Задра полажу 21. регионални испит у којем имају јасну амбицију - да по 11. пут сруше Далматинце у Лакташима.

Уколико ученици Драгана Бајића упишу 12. овосезонску рецку, направиће још један, вјероватно и пресудни корак ка пласману у АБА доигравање. Био би то печат на визу и награда за још једну одличну сезону.

“Игоси” су, истина, и опрезни јер свакој серији некад мора да дође крај. Уз то, ривал је све само не слаб тим, што је потврдила и посљедња побједа над фаворизованом Будућности.

Капитен Марко Јошило зато поручује да нико у екипи неће потцијенити госте, као и да се неће уздати у податак да је Игокеа десет пута угостила Задар и сваки пут из дуела изашла као побједник.

- Потцењивања неће бити, то је сигурно. Задар је претходно одиграо добру утакмицу против Будућности. Показао је завидан квалитет. Ми, с друге стране, имамо одређених кадровских проблема. Далибор Илић ће сигурно пропустити и овај дуел. То је додатни разлог да озбиљно схватимо противника и са великим респектом уђемо у дуел - опрезан је Јошило.

“Игоси”, пак, могу да се ослоне на добру форму и податак да је регионално доигравање другу годину заредом надохват руке. Бајићева чета је на омјеру 11-9 и 12. тријумф увео би је у мирну луку. Јер, након Задра слиједе још два домаћа окршаја са ривалима по мјери, СЦ Дербијем и Крком. Са те двије побједе плеј-оф би био овјерен, без обзира на исходе гостовања код Црвене звезде, Партизана и Цибоне.

- Да, плеј-оф је неки наш крајњи циљ. Немамо тај притисак да се морамо пласирати међу првих шест, али свакако желимо да наставимо са добрим играма. Амбиција је да поновимо издање из другог полувремена утакмице против Меге. Ако у томе успемо, верујем да ће то бити довољно за победу против Задра - додао је капитен.

Игокеа је на прелазу из 2021. у 2022. годину прошла турбулентан период. Скоро цијели тим је био инфициран короном, тренер Бајић је био ван строја због хируршке интервенције, а посљедица тога су четири везана пораза. Па ипак, екипа се брзо “ресетовала”. У наредних шест испита пет пута је славила, освојила и Куп БиХ и са оптимизмом дочекује нова искушења.

- Дошли смо мало себи после проблема са “ковидом”. Имали смо прилику да тренирамо у континуитету, квалитетно радимо, сваком победом самопоуздање додатне расте, осети се позитивна енергија. Имамо разлога за задовољство и оптимизам пред одлучујући део сезоне - закључио је Јошило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана