Кошаркаши Игокее м:тел немају времена да прославе побједу над ФМП-ом: “Пантери” у архиви, “змајеви” на мети

Дејан Марић
Кошаркаши Игокее м:тел немају времена да прославе побједу над ФМП-ом: “Пантери” у архиви, “змајеви” на мети

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее м:тел Далибор Илић вјерује да он и саиграчи у недјељу могу да изненаде фаворизовану Цедевита Олимпију (19 часова). Услов за то је да понове издање као против ФМП-а, који су рутински поразили резултатом 73:61 у одгођеном мечу 15. кола АБА лиге.

 

Иза Илића и друштва је турбулентан период којем је кумовала инфекција вирусом корона. Готова читава екипа била је заражена и у карантину. Рад је прекинут на десетак дана и било је потребно одређено вријеме да се ствари врате у нормалу. Поготово ако се зна да је и тренер Драган Бајић био “ван строја” због операције дискус херније.

Велика је штета што је корона покосила “игосе” у деликатном тренутку, доигравању за пролаз у топ 16 фазу Лиге шампиона. Александровчани су испали од Остендеа, а на Јадрану су им мјеру узели Будућност и Сплит што је упалило аларме.

И онда, баш кад је било најпотребније, Игокеа се издигла. Против “пантера” је одиграла на високом нивоу, контролисала ствари на оба краја терена, у финишу стигла и до “плус 20”, па је Бајић имао тај луксуз да одмори носиоце игре.

Све приказано обрадовало је и Илића, човјека који је “закључао” рекет, тријумфу дао допринос са по осам кошева и скокова, за 15 индексних поена.

- Од самог почетка смо играли онако како смо жељели. Имали смо максималан фокус, а све што смо испланирали успјели смо да пренесемо на терен. Важно је било да ривалу не дозволимо да нас уведе у свој ритам. Оба тима су имала доста кадровских проблема, очекивао сам тежак меч, а на крају смо одрадили прилично добар посао. Драго ми је да смо након везаних пораза успјели да се дигнемо и да пред својим навијачима пружимо добру партију - изјавио је Илић.

Допадљиво издање у окршају са “пантерима” охрабрује пред још један важан испит у недјељу. “Игоси” иду на ноге “змајевима” који су такође у трци за пласман у плеј-оф. Чињеница да су Бајићеви изабраници након фузије Цедевите и Олимпије са истим ривалом одиграли два меча у Љубљани, те један добили, а један изгубили, даје им наду да могу узети мјеру фавориту.

- Имали смо времена да се донекле одморимо и припремимо за битну утакмицу. Ако поновимо исти приступ и концентрацију као против ФМП-а те уведемо утакмицу и мирнији ритам, имаћемо шансу да будемо конкурентни, а зашто не, и да побиједимо Цедевита Олимпију. Знамо њене мане и врлине. А ако желимо нешто више да направимо, мораћемо да неутралишемо вањску линију и брзу транзицију домаћина - закључио је Илић.

Бајић: Одбрана кључ

 Кормилар “игоса” Драган Бајић повратак на клупу, након готово двомјесечне паузе проузроковане операцијом дискус херније, крунисао је побједом. Након деветог јадранског тријумфа није скривао задовољство.

- Честитам мојим момцима на јако битној побједи за нас. Истакао бих одбрамбени аспект против екипе која у просјеку даје 81 поен. Ми смо госте лимитирали на 61. Пред сам меч сам рекао играчима да одбрана добија ову утакмицу и ево испоставило се да је тако - изјавио је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана