Кошаркаши Борца савладали Зрињски

Г.С.
Foto: РТРС

Кошаркаши Борца остварили су 13. побједу у шампионату БиХ. Бањалучани су пред својим навијачима савладали Зрињски, 80:71, у утакмици 21. кола.

Послије три пораза у Широком Бријегу, на турниру АБА 2 лиге, кошаркаши Борца остварили су побједу у шампионату БиХ, врло битну прије свега са псхилошког аспекта.

За разлику од утакмица у Широком, Бањалучани овај пут нису дозволили да испусте предност у финишу сусрета. Борац је добио Зрињски, 80:71.

Екипа Драгана Николића је још у првом полувремену стекла двоцифрену предност, 14 поена разлике је било на полувремену, те на почетку посљедње дионице.

И умјесто да мирно и рутински сусрет приведу крају, дозволили су гостима из Мостара да приђу на само пет поена преднсоти, 72:67, на три ипо минита прије краја. Ипак, захвљајући Американцима Канингему, Болдвину те Кенићу, Борац прави серију од 6-0, и ту је питање побједника било ријешено.

У Борцу, најбољи Канингем са 16, поена, Гаврић је додао 12, а Кенић 11. У екипи Зрињског, коме је ово 15. пораз, Подојак је постигао 22, а Вељковић 18 поена.

Прије одласка у Скопље, на Завршни турнир АБА 2 лиге, 13. априла, Борац ће одиграти још двије утакмице у шампиопнату БиХ. Прво ће гостовати у Бијељини, екипи Радника, а онда дочекати Промо, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана