Кошаркаши Борца отварају завршни турнир Друге АБА лиге у Скопљу: Гаврић: Због повреда нисмо фаворити

Милан Зубовић
Кошаркаши Борца отварају завршни турнир Друге АБА лиге у Скопљу: Гаврић: Због повреда нисмо фаворити

СКОПЉЕ - Пред кошаркашима Борца је главни дио сезоне у Другој АБА лиги и данас од подне играће четвртфинални сусрет са завршног турнира против земунске Младости.

Све оно што су Бањалучани урадили до сада морају оставити иза себе и у потпуности се фокусирати на предстојећу утакмицу. Лигашки дио такмичења завршили су на трећем мјесту, иако су дуго времена били у вођству и притом везали седам уводних побједа. Три пораза на крају такмичења спустила су их на треће мјесто табеле, које им је донијело тежег ривала у борби за полуфинале, док је екипа из Земуна завршила као шеста. Прошле сезоне Борац је стао управо у овој рунди, када је у двомечу боља била Подгорица. Жеља свих у клубу је да направе корак напријед.

- Пред нама је најбитнија утакмица сезоне и од ње зависи хоћемо ли наставити играти у Скопљу или ћемо се одмах вратити кући. Наравно да не желимо експресан повратак кући, па ћемо дати све од себе да изборимо полуфинале, иако поједини играчи вуку неке ситне повреде. Поправног нема, све стаје у 40 минута, тако да морамо дати све од себе - рекао је члан Борца Срђан Гаврић.

Борац је у овој сезони побиједио Младост, док је у прошлој изгубио. Према ријечима бека “црвено-плавих”, чија је улога у екипи првенствено дефанзивна, сада их чека нешто сасвим ново.

- Младост игра агресивну кошарку, са доста трчања и великом агресивношћу у одбрани, баш као и ми. Добили смо их ове сезоне, мада то ништа не значи јер нас чека сасвим нова утакмица и нових 40 минута. У том мечу водили смо великом разликом, а они запријетили у финишу, али смо успјели да исконтролишемо крај - додао је Гаврић.

Овај сусрет могао би да буде посљедњи на клупи за тренера Драгана Николића, који одлази послије завршног турнира у Скопљу, а умјесто њега стиже Зоран Кашћелан.

- Још немамо осјећај да тренер одлази и мало је необично да се то дешава током сезоне, а притом не биљежимо лоше резултате. Дужни смо да дамо свој максимум и остваримо циљ - остао је мало недоречен Гаврић, који није желио да преузме улогу фаворита.

- Не знам да ли смијем рећи да смо фаворити јер нас муче ситне повреде и нисмо у најбољој ситуацији. Цијеним да нема фаворита и благу предност дајем МЗТ-у, који игра на домаћем терену - истакао је Гаврић.

Распоред

Уколико Борац тријумфује против Младости, у полуфиналу ће одмјерити снаге са бољим из дуела Хелиос - Златибор, који је на распореду данас од 15 часова. Домаћин завршног турнира МЗТ играће вечерас од 18 сати против Сутјеске, док ће од 21 час на паркет дворане “Јане Сандански” Широки и Спарс. Полуфинала су на распореду у петак од 18 и 21 час, а финале у недјељу од 21 сат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана