Кошаркаши Борца играју против Вриједносница Осијек у седмом колу Друге АБА лиге: Тријумф доноси перфектан скор

Милан Зубовић
Кошаркаши Борца играју против Вриједносница Осијек у седмом колу Друге АБА лиге: Тријумф доноси перфектан скор

САРАЈЕВО - Перфектан низ у Другој АБА лиги кошаркаши Борца покушаће да задрже и послије седмог кола у којем вечерас од 21 час играју против Вриједносница Осијек.

Биће то сусрет лидера и “фењераша”, јер хрватски представник, који је дебитант у такмичењу, има обрнут скор у односу на Бањалучане, односно још нема побједе поред шест пораза. Управо то не смије заварати играче Борца, на шта их упозорава Ђорђе Пажин.

- Максимално мотивисани морамо ући у тај меч, као што је то био случај до сада и ниједног тренутка не смемо се опустити. Фаворити јесмо и то морамо доказати на терену. Желимо да овај балон турнир завршимо са максималним учинком и турнир у Бањалуци дочекамо у најбољем могућем расположењу - рекао је Пажин.

До шестог тријумфа у Другој АБА лиги и славља против Пелистера Бањалучани су дошли много теже него што то показује коначан резултат (101:86). Дебитант у другом разреду јадранског такмичења добро је намучио “црвено-плаве”, иако је њихов тренер ротирао само шест од десет играча, колико је имао на располагању. Борац је добро започео сусрет и све до средине друге четвртине контролисао резултат да би тада екипа из Сјеверне Македоније прешла у вођство, које је држала на полувремену. Повратак са великог одмора донио је препознатљиву игру Борца, чији су кошаркаши поново преузели ствар у своје руке, загосподарили тереном и уписали побједу. Треба имати у виду да тренер Драган Николић због повреда поново није могао рачунати на Аљошу Јанковића и Косту Кондића, који су битни играчи у ротацији на вањским позицијама.

- У другој четвртини нисмо били на нашем нивоу, јер се нисмо квалитетно снашли на зонску одбрану коју је противник заиграо. Пелистер је то искористио и преокренуо резултат да бисмо се брзо тргли након тога те поносно успоставили своју игру. Преокрет смо направили у трећем периоду који смо сачували до краја и стигли до шестог тријумфа ове сезоне у Другој АБА лиги - додао је Пажин.

Николић бјеснио

Темпераментни тренер Борца Драган Николић имао је много замјерки на игру својих кошаркаша који су у другој четвртини дозволили Пелистеру да направи серију 11-0 и од 25:36, дође до 37:36. Николић је звао тајм-аут и није бирао ријечи за своје играче, што су камере забиљежиле.

- Ајде овако. Ј..о вам пас матер, прво ви кажите шта имате, ј..о вам пас матер! Ајде ви се сад испричајте, мајмуни, а после ми овде да глумимо будале. Ајде још причајте, Ајде још! Ајде испричајте се сви, објашњавајте се са нама, кретени! Све контра. После ћемо у свлачионици да решимо - галамио је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана