Кошаркаши Борца дочекују Широки па наредни дан гостују Игокеи: Два испита у 24 сата

Милан Зубовић
Кошаркаши Борца дочекују Широки па наредни дан гостују Игокеи: Два испита у 24 сата

БАЊАЛУКА - Распоред није мазио кошаркаше Борца који ће за само 24 часа одиграти двије утакмице Лиге шест БиХ.

 

 

Бањалучани ће такмичење у другом дијелу сезоне отворити сусретом против Широког на свом терену (субота, 19 часова), потом ће у недјељу у истом термину гостовати Игокеи. Дјелује да теже није могло јер је Широки први дио сезоне завршио на првом мјесту док је сувишно говорити о снази екипе из Александровца. Борац са Широкобријежанима има половичан скор ове сезоне. Добио их је у Другој АБА лиги и Лиги БиХ гдје је уписао пораз баш као и у полуфиналу Купа БиХ.

- Нисмо бирали ривале, морамо се прилагодити распореду и свјесни смо да нас чека врло тежак посао у 24 сата. Знамо да ће сезона бити тешка мада је свима подједнако. Идемо корак по корак и све мисли усмјерене су на утакмицу са Широким која ће бити велики изазов за нас јер је показао много квалитета ове сезоне, како у Лиги БиХ, тако и у Другој АБА лиги. Имамо мотив да се реванширамо Широком и вјерујем да ће играчи бити на висини задатка. О Игокеи не треба трошити ријечи. Само играње против таквог тима мојим играчима треба да буде част, али и додатни мотив да дају и више од својих реалних могућности - изјавио је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Према постојећим пропозицијама, Игокеа ће идуће сезоне играти АБА лигу, Широки би као лидер након лигашког дијела требало у Другу АБА лигу уз још два клуба која по пласману на табели Лиге шест буду иза поменута два тима. Управа “црвено-плавих” није поставила услове младом тренеру, али је јасно да се неће задовољити само пуким наступом.

- Борац је поставио стандарде испод којих неће ићи након сјајних наступа у Другој АБА лиги. Реална је прича да будемо иза Игокее и Широког, али играче не желим да мотивишем на тај начин. Када играте утакмице на три дана могу се десити два пораза, али исто тако можете да вежете три побједе. Фокусирани смо само на идућу утакмицу и борићемо се да добијемо сваку јер нема унапријед добијених нити изгубљених утакмица. Игокеа одскаче од осталих пет тимова чији се квалитет разликује у нијансама - истакао је Кашћелан.

Послије пораза од Широког на домаћем терену Леотар ће у суботу од 19 сати гостовати Слободи која је поражена од Спарса на старту.

Помоћ за Александра

Утакмица ће имати и хуманитарни карактер и сав износ од продатих улазница клуб ће уплатити за лијечење Александра Милинковића који има спастичну квадриплегију и висок степен трајне инвалидности. Улазница кошта три марке.

- Навијачи су били сјајни ове сезоне и надам се још бољем одзиву јер је у питању хуманитарна акција - рекао је Кашћелан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана