Кошаркаши БиХ у скраћеном саставу отпутовали у Виљнус

Г.С.
Кошаркаши БиХ у скраћеном саставу отпутовали у Виљнус

Мушка кошаркаша репрезентација Босне и Херцеговине јутрос је чартер летом из Сарајева отпутовала у Вилњус, гдје ће вечерас одиграти утакмицу квалификација за Свјетско првенство против Литваније.

Иако је у тој земљи проглашено ванредно стање, Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) одбила је прихватити молбу Кошаркашког савеза БиХ да се меч одгоди. С друге стране, ФИБА је одгодила сусрете Бјелорусија – Велика Британија, Украјина – Шпанија и Низоземска – Русија.

Бх. репрезентација у Литванију одлази без иједног одрађеног тренинга након утакмице у Тузли против истог ривала (77:78), али и скраћеног играчког кадра.

На пут је кренуло десет "змајева" које ће на располагању имати селектор Ведран Боснић: Џанан Муса, Адин Врабац, Емир Сулејмановић, Кенан Камењаш, Исмет Сејфић, Сани Чампара, Ајдин Пенава, Александар Лазић, Амар Гегић и Един Атић.

“Мало чудна ситуација за све нас, али шта је, ту је. Не треба сад пуно о томе размишљати. Ови момци што су ту ће се борити, требамо дати све од себе и пробати побиједити“, каже селектор Боснић.

Утакмица Литванија – БиХ почиње у 18.30 сати, уз директан пријенос на каналу Спорт Клуб

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана