Кошаркаши БиХ ипак путују у Литванију на утакмицу квалификација за Свјетско првенство

ГС
Кошаркаши БиХ ипак путују у Литванију на утакмицу квалификација за Свјетско првенство

САРАЈЕВО - Кошаркашка репрезентација БиХ ипак путује у Литванију након што је из те земље, али из ФИБА стигао гарант о безбједности свих актера утакмице.

Након пораза од Литваније у првој утакмици, постојала је озбиљна вјероватноћа да кошаркаши БиХ неће путовати у Литванију због немира који се дешавају у Украјини.

Како је и Литванија прогласила ванредно стање у земљи, из Кошаркашког савеза (КС) БиХ су процијенили да одлазак у ову земљу не би био сигуран. Но, након што је ФИБА одбила захтјев за одгоду утакмице, кошаркаши ће ипак отпутовати на утакмицу четвртог кола квалификација за Свјетско првенство.

-Добили смо сигурносне гаранције од Кошаркашког савеза Литваније и ФИБА чија су службена лица већ у Виљнусу. А од Министарства иностраних послова БиХ смо добили препоруку да можемо отпутовати и осјећати се сигурно - истакао је за портал Кликс портпарол КС БиХ Хајрудин Пролић.

Тренутно је највећи проблем начин на који ће репрезентативци БиХ отпутовати у Литванију.

-.Тренутно тражимо начин и чартер лет како би евентуално стигли на утакмицу. Још увијек не знамо да ли ћемо уопште добити прилику да отпутујемо. Још увијек не знамо у којем играчком кадру бисмо могли наступити у Виљнусу,  јер се дио наших кошаркаша већ вратио у своје клубове. У сваком случају, без сумње ко год буде ту на окупу, оставиће срце на терену у Литванији. Битно је нагласити да је у овом тренутку најважније да избјегнемо тешке санкције које би кошарка БиХ претрпјела у случају непојављивања на утакмици у Литванији. Због тога чинимо све да бисмо у јако тијесном временском периоду организовали пут у Литванију - образложио је Пролић.

Јуче је генерални секретар КС БиХ Амер Чолан поручио да су КС БиХ процијенили да ситуација није идеална за одлазак у ризично подручје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана