Кошаркаш Борца Срђан Гаврић смирује еуфорију након седме побједе свог тима у Другој АБА лиги: Титула није приоритет

Милан Зубовић
Кошаркаш Борца Срђан Гаврић смирује еуфорију након седме побједе свог тима у Другој АБА лиги: Титула није приоритет

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца испунили су мисију у Сарајеву на трећем балон турниру Друге АБА лиге, гдје су уписали све три побједе.

Након седам кола остали су једина непоражена екипа која је најавила много више домете у односу на прошлу сезону, када је стигла до четвртфинала истог такмичења. Уједно, ово је била и 14. побједа Бањалучана од почетка сезоне, којом су остали једини тим у Европи који не зна горчину пораза, а притом наступа у два такмичења. Посљедњим побједама “црвено-плави” су осигурали наступ у плеј-офу, гдје ће дефинитивно бити први фаворити за освајање титуле. Борчев специјалиста за одбрану Срђан Гаврић истиче да их до овако добрих резултата води чињеница да немају никакав резултатски императив.

- Никакав притисак не осјећамо. Титула нам није означена као приоритет већ само да дајемо све од себе на свакој утакмици па докле стигнемо. Чињеница је да играмо добро и да нас многи виде као претендента на титулу, али нама ништа није наметнуто, тако да играмо доста растерећено. Надам се да ћемо бити на истом овом нивоу и у наредним колима, односно да ћемо искористити шансу ако нам се отвори за што бољи пласман. Осигурали смо наступ у плеј-офу и сада желимо да у њега уђемо са што боље позиције - изјавио је Гаврић.

Посљедња три тријумфа уписали су против Рогашке, Пелистера и Вриједносница Осијек.

- Пред полазак у Сарајево очекивали смо да ћемо остварити све три побједе, тако да смо сада пресрећни јер смо испунили циљ. Играли смо против три екипе са зачеља табеле, па је сасвим нормално било да се надамо позитивном скору са њима. Против Рогашке смо имали среће у завршници, коју сматрам да смо заслужили добрим радом, док нас је Пелистер доста намучио и много је боља екипа од позиције коју држи на табели. То нас је доста истрошило, па смо против Осијека дали посљедњи атом снаге да упишемо побједу. Доста је тешко играти три утакмице у кратком периоду и дужина наше клупе одиграла је битну улогу - рекао је Гаврић.

Ипак, та клупа није била дугачка као увијек, јер Коста Кондић и Аљоша Јанковић због повреда нису могли да помогну саиграчима.

- Много се осјети недостатак једног играча у ротацији, а камоли њих двојице, поготово на бековским позицијама. То је посебно изражено у нашем агресивном систему одбране, који форсирамо током свих 40 минута. Срећом, некако смо успјели да надокнадимо њихове изостанке - казао је Гаврић.

Наредни балон турнир биће одржан у Бањалуци од 17. до 23. јануара, гдје ће за противнике имати Хелиос, Спарс и Ловћен.

- Све ово што смо урадили одлична је увертира за наредни балон на нашем терену и тако ћемо темпирати форму. Наша дворана даје нам додатну снагу и, једноставно, мораћемо да одбранимо домаћи паркет - истакао је Гаврић.

Сусрет са Пелистером обиљежио је тајм-аут на којем је тренер Драган Николић галамио на играче. Гаврић је нагласио да је Николић погрешно представљен у појединим медијима након што је телевизијска камера снимала спорну ситуацију.

- Са тренером Николићем имамо одличну сарадњу и била је чиста глупост то што се његов говор са тајм-аута форсирао по друштвеним мрежама. Нападају га без разлога и то они који не знају колико добру атмосферу имамо у тиму - рекао је Гаврић.

Кнежевић: Идемо даље

Капитен Борца Драшко Кнежевић статистички је био најбољи играч свог тим током трећег балона.

- Сарајево нам се показало као срећан град, јер смо у њему поново остварили све побједе као прошле године. Презадовољни смо оствареним, не само протекле седмице него и цијелом сезоном до сада, а како и не бисмо били када смо побиједили у свим утакмицама. Не заносимо се, чврсто стојимо на земљи, тренирамо за нове изазове и идемо даље - рекао је Кнежевић.

Друга АБА лига

1. Борац     7        7        0        622:537      14

2. Младост 7        5        2        686:648      12

3. Широки 7        5        2        631:603      12

4. МЗТ       6        5        1        505:472      11

5. Спарс     7        4        3        557:534      11

6. Хелиос   7        4        3        588:573      11

7. Златибор         7        4        3        552:575      11

8. Војводина        7        3        4        556:520      10

9. Ловћен   6        3        3        496:504      9

10. Сутјеска         6        3        3        455:464      9

11. Рогашка         7        1        6        548:574      8

12. Подгорица    6        2        4        444:479      8

13. Пелистер       7        1        6        559:605      8

14. В. Осијек       7        0        7        508:619      7

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана