Кошаркаш Борца Коста Кондић оптимиста: Да овјеримо прво мјесто

Милан Зубовић
Кошаркаш Борца Коста Кондић оптимиста: Да овјеримо прво мјесто

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Ријешени да сачувају прво мјесто на табели, кошаркаши Борца јуче су отпутовали за Широки Бријег, гдје ће данас од 15 часова играти прву утакмицу на посљедњем, четвртом балон турниру Друге АБА лиге.

Бањалучани су лидери каравана са девет побједа и једним поразом те слове као фаворит за освајање титуле и пласман у виши ранг. Данас ће одмјерити снаге са Сутјеском која је прије два дана раскинула сарадњу са тренером Велимиром Гашићем, којег ће замијенити Дарко Вујачић, а уз то се бори за мјесто у плеј-офу. Са двије побједе Борац ће дефинитивно обезбиједити прво мјесто на табели пред почетак доигравања мада би за то могао да буде довољан и само тријумф против МЗТ-а.

- Идемо да играмо, побиједимо и останемо први на табели. То лако звучи када се прича о томе, али је јасно да ћемо морати уложити много труда да остваримо оно што смо зацртали те стигнемо до побједа као што је то до сада био случај. Рецепт је једноставан и морамо бити чврсти у одбрани као што смо до сада били те брзи у агресивни у нападу. Све нас заједно радује податак да смо у комплетном саставу први пут након четири мјесеца - рекао је Кондић за “Глас Српске”.

Највећи проблем Бањалучанима биће мало времена за одмор. Другу утакмицу играће у петак против МЗТ-а (18), док ће у недјељу одмјерити снаге са Војводином (12).

- Чекају нас три јаке провјере и овај пут имаћемо најмање времена за опоравак с обзиром на то да имамо само дан одмора између утакмица. Све утакмице су битне. Сутјеска је промијенила тренера пред овај балон па можемо очекивати реакцију играча. МЗТ претендује на прво мјесто као и ми, тако да нема потребе причати о његовој снази, док се Војводина бори за осму позицију и сигурно се неће унапријед предати - истакао је Кондић.

Током посљедњих утакмица видљив је благи пад форме екипе Борца, али бек бањалучког тима зна да ће бити најбољи када то буде најпотребније.

- Чини ми се да је форма тако темпирана да будемо најбољи када то буде најпотребније. Сигуран сам да ћемо бити најспремнији када то буде најпотребније - рекао је Кондић.

Борац

Пред пут у Широки Бријег капитен Борца Драшко Кнежевић уручио је пет лопти Основној школи “Јован Цвијић” у Бањалуци. Том приликом Кнежевић је поразговарао са основцима, те уручио дрес са потписима свих играча директорици школе Мили Чудић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана