Компанија Mozzart подржала младу бањалучку шахисткињу на Европском првенству

Mozzart
Компанија Mozzart подржала младу бањалучку шахисткињу на Европском првенству

Млада бањалучка шахисткиња Марија Вукоје има само 12 година, а иза ње су већ бројни успјеси. Двострука је првакиња Републике Српске, првакиња БиХ, а освојила је друго мјесто на Сениорском првенству Републике Српске, као и на државном првенству. Титуле републичке и државне првакиње квалификовале су је за Европско првенство за младе у шаху у Прагу, гдје је недавно остварила завидне резултате. Подршку на европском такмичењу пружила јој је компанија Mozzart.

„Mozzart је друштвено одговорна компанија која је позната по улагању у спорт и у којој подржавају квалитетан рад и труд спортиста. Хвала им што су препознали и мој рад и резултате и што су ми пружили подршку”, поручује Марија.

Марија тренутно има 12, а шах је почела да тренира са девет година. Још као мала, играла је шах са татом и тако завољела овај спорт и пожељела да почне да тренира. Убрзо је постала члан Шаховског клуба „Гамбит” Бања Лука и почела да ниже успјехе….

Постала је првакиња Републике Српске за дјевојчице до 10 година и освојила 2. мјесто на првенству БИХ у истој категорији. Потом се окитила титулама републичке и државне првакиње за дјевојчице до 12 година, а у децембру прошле године освојила је 2. мјесто на Сениорском првенству Републике Српске за жене.

 

Највишим одличјима на нивоу Републике Српске и БиХ стекла је право учешћа на Европском првенству за младе у шаху у Чешкој. Са овог такмичења вратила се са четири бода од могућих девет, уписавши двије побједе, четири ремија и три пораза, чиме се пласирала у средину табеле од око 100 такмичара у њеној категорији. 

Марија поручује да је овај наступ за њу једно велико искуство јер је по први пут играла на Европском првенству и то стандардни систем шаха- 90 минута по играчу који се нажалост скоро и не игра у БИХ.

У наредном периоду ће наставити да се бави шахом уз жељу да поново учествује на међународним такмичењима, а компанија Mozzart ће наставити да подржава младе таленте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана