Компанија Mozzart континуирано уз каратисте Кастела

Mozzart
Компанија Mozzart континуирано уз каратисте Кастела

Када су, прије четири године, почели са радом, Карате клубу Кастел компанија Mozzart уручила је донацију спортске опреме на самом спортском старту. У међувремену, ова бањалучка екипа наставила је да расте и развија се, а њихови чланови донијели су бројне медаље у Бању Луку. Како би наставили путем успјеха, Mozzart им је поново пружио подршку.

Нажалост, у данашње вријеме родитељи све финансирају, такав је систем и начин функционисања у свим спортским гранама, па нам је сваки вид финансијске помоћи добро дошао како бисмо олакшали терет родитељима чланова. Велико хвала компанији Mozzart која је подржала нашу акцију набавке нових спортских тренерки и мајица за свако дијете, а посебно им хвала на подршци у континуитету- поручује Милан Тркуља, предсједник и тренер Карате клуба Кастел, Бања Лука.

Прије четири године, на адресу овог клуба из компаније Mozzart стигла су кимона, рукавице, појасеви и заштитни прслуци. Чланови су ову опрему користили током тренинга и такмичења, а уложени труд вишеструко им се исплатило јер су у Бању Луку донијели бројне медаље.

Тренутно имају око 120 активних чланова, рекреативаца и такмичара, који се највише такмиче у млађим узрасним категоријама, као и кадетску екипу и неколико јуниора. Наступају на званичним првенствима Републике Српске и БиХ, као и на међународним турнирима.

Са њима раде тренери Милан Тркуља и Бошко Латиновић, прослављени карате репрезентативци, освајачи свјетских и европских медаља, а тренер Далибор Благојевић је проглашен за најбољег спортисту Републике Српске 2000. године.

У наредном периоду желе да наставе да промовишу карате спорт, уписују нове чланове свих узрасних категорија, стварају боље услове за тренажни процес, анимирају дјецу да се што дуже задрже у овом спорту и организују љетње и зимске карате кампове.

Све то, кажу, не би било могуће без подршке родитеља дјеце која су њихови чланови, као и пријатеља клуба међу којима је годинама и компанија Mozzart. Уз такав вјетар у леђа, очекују наступе својих такмичара на већим међународним такмичењима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана