Колико новца је зарадила Лана Пудар освајањем бронзане медаље

ГС
Колико новца је зарадила Лана Пудар освајањем бронзане медаље

Најбоља пливачица БиХ Лана Пудар освојила је треће мјесто на Свјетском првенству у воденим спортовима које се одржава у катарској Дохи, а осим брознане медаље инкасирала је и одређену суму новца.

Лана Пудар је освојила бронзу с временом 2:07.92. Злато је отишло у руке Лауре Стивенс с временом 2:07:35, док је сребро освојила Данкиња Хелена Розендах Бах с временом 2:07:44.

Како пише Sportskeeda.com, Свјетско првенство у воденим спортовима у Дохи имало је укупан наградни фонд од преко 5,2 милиона евра рачунајући све спортисте и дисциплине.

Од тога, за пливање је издвојено око 2,5 милиона евра, а сваки освајач златне, сребрне и бронзане медаље је добио 18.600 евра, 13.400, односно 9.300 евра колико је Лани припало за треће мјесто, што свакако показује да је ово врло скуп и релативно слабо плаћен спорт.

Пудар је у истој овој дисциплини освојила титулу европске сениорске првакиње у Риму 2022. године, а сада је на Свјетском првенству додала још један велики резултат.

На Свјетском првенству у Фукуоки 2023. године освојила је четврто мјесто на 200 метара делфин, а како је поново била друга најмлађа учесница финала, јасно је да њено вријеме тек долази.

Мостарка, која је недавно напунила 18 година, у свом власништву има чак 20 медаља са највећих такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана