Колашинац на 11. мјесту у бацању кугле на СП, злато Романију

Танјуг
Колашинац на 11. мјесту у бацању кугле на СП, злато Романију

БЕОГРАД- Српски атлетичар Асмир Колашинац на Свјетском дворанском првенству у Београду завршио је на 11. мјесту у финалу бацања кугле.

Колашинац је исправан хитац имао у првој серији, када је куглу бацио 20.64 метара, а након тога два преступио и није се квалификовао међу осам најбољих.

-Хвала на подршци. Честитам момцима који су прошли даље. Честитам на сјајној огранизацији. Виђаћемо се још, ако Бог да. Неком другом приликом -, рекао је Колашинац послије наступа у Штарк арени.

Признао је да није задовољан и да је помало  разочаран.

-Осећао сам се стварно супер. Заиста сам био спреман. Лагано сам ишао у првој серији... Међутим, такмичење траје веома дуго. То је нешто на шта ја нисам навикао. Чекао сам 30 минута другу серију, адреналин је пао. Већ у наредне две сам грешио... Нисам успео да реализујем шансе. Највише ми је жао због публике, која је била сјајна. Није било за медаљу, видите да су момци спремни, али требало је макар да уђем меду осам... Макар да је ишло преко 21 метар. Шта је ту је - рекао је Колашинац.

Неочекивано, златну медаљу освојио је Бразилац Дарлан Романи са хицем 22.53 метара, оставивши иза себе олимпијског шампиона Рајана Краузера (22.44), док је Томас Волш узеоа бронзу са 22,31.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана