Ко је тенисерка Кристина Младеновић: “У срцу сам Српкиња, али за Србију никад не бих играла”

Г.С.
Ко је тенисерка Кристина Младеновић: “У срцу сам Српкиња, али за Србију никад не бих играла”

Хрватски тенисер Иван Додиг (37) и француска репрезентативка Кристина Младеновић (28) у петак су постали побједници Аустралиан Опена у конкуренцији мешовитих парова. Ова Францускиња српског поријекла рођена је 14. маја 1993. у Саинт-Пол-сур-Меру, у Француској.

Њена спортска породица подстакла ју је да се потпуно посвети тенису, што ју је довело до тога да постане свјетски успјешна спортискиња. Кристина Младеновић рођена је и одрасла у Француској, у спортској породици која је током рата емигрирала из Србије.

Њена мајка Џенита Младеновић рођена је у Пријепољу у Србији и професионално се бавила одбојком, док је њен отац Драган био рукометаш у бившој Југославији.

Ова згодна спортискиња тенисом се бави професионално од своје 16 године, а има млађег брата Луку који је је такође спортиста, тренира тенис и фудбал, а увијек је сестрина десна рука на великим, спортским такмичењима.

Ова љепотица свој приватни живот јако добро скрива, то доказује и њена прва “јавна” љубавна веза о којој готово нико ништа није знао. Била је у вези с аустријским тенисером Домиником Тимом (28). Пар је у везу ушао 2017., али након двије и по године одлучили су да раскину.

Кристина је била дјевојка славног тенисера Тима, заједно су ишли на спортске догађаје те подржавали једно друго на такмичењима. Међутим, веза је наводно пукла због њихове посвећености спортским каријерама, били су више одвојени него заједно па су одлучили да више тако не могу да функционишу.

Ова секси спортискиња једном је приликом изјавила да је поносна на своје поријекло те је испричала да су је из Србије звали да игра за њихову тениску репрезентацију. Међутим, Младеновић је признала да никада не би играла за Србију.

“У Француској сам рођена и никад нисам живјела у бившој Југославији. Тата се врло брзо стопио као Француз. У глави сам Францускиња, а у срцу Српкиња”, рекла је тенисерка за један тениски портал 2017. године, преноси портал net.hr

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана